New Orleans biedt verlamde ex-speler contract aan

Door

Mississippip v Tulane

8 september 2012 was een zwarte dag voor het football team van de Tulane University. Op die dag, tijdens een wedstrijd tegen de Tulsa University, brak senior Devon Walker zijn nek nadat hij een tackle wilde maken. Walker lag minutenlang stil op de grond en werd per direct naar het ziekenhuis vervoerd waar duidelijk werd dat Walker vanaf zijn nek verlamd was.

Nu, anderhalf jaar later, heeft Walker alsnog zijn droom uit zien komen. Hij is sinds afgelopen weekend namelijk in dienst van zijn favoriete team, de New Orleans Saints.

Nadat Walker verlamd raakte bleef hij altijd betrokken bij het football team van Tulane, daarnaast wilde hij ook doorleren om zo zijn diploma te halen. Uitgerekend op de dag dat Walker zijn diploma in ontvangst zou nemen, kreeg hij een bericht van Tulane-coach Curtis Johnson (ex-Saints receiver) dat ze naar het trainingscomplex van de New Orleans Saints gingen. Walker had op dat moment niks door: “Ik dacht dat ik met coach Johnson naar het trainingskamp ging om daar bij een bekend restaurant wat oesters te gaan eten.”

Maar tot Walkers grote verbazing kreeg hij op een persconferentie van Saints-coach Sean Payton te horen dat hij officieel lid wordt van de Saints organisatie. Voor Walker, die zelf geboren en getogen is in de buurt van New Orleans, is het een dream come true: “Ik was al een Saint voordat ik leerde lopen, dat ik nu echt een onderdeel ben van dit team kan ik eigenlijk niet geloven.”

De New Orleans Saints hebben al geruime tijd een goede band met de lokale Tulane University en volgens Curtis Johnson, coach van Tulane, was Walker een belangrijk onderdeel van zijn team afgelopen seizoen: “Vorig jaar speelde we voor het eerst in meer dan tien jaar weer eens in een bowl-game. Dat is voor een groot deel aan Devon te danken. Ik hoefde zelf geen toespraken te houden, Devon hield voor elke wedstrijd een toespraak en was altijd aanwezig in de kleedkamer om de jongens in de gaten houden en om voor een positieve sfeer te zorgen.”

Check hieronder de video van Devon Walkers best day ever:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen