Nets winnen allereerste NBA-game in Europa

Door

Vrijdagavond stond er in de O2 Arena in London voor de allereerste keer een officiële NBA-wedstrijd op het programma die buiten Noord-Amerika werd afgewerkt. De New Jersey Nets namen het in de Engelse hoofdstad op tegen de Toronto Raptors en schreven historie door met 116-103 te winnen.

De grote man bij de ploeg uit New Jersey was Brook Lopez (foto). De 22-jarige center was goed voor 25 punten en had hiermee een belangrijk aandeel in de zege. Deze was broodnodig, aangezien de Nets de voorgaande zes wedstrijden allemaal hadden verloren.

Voor de Nederlander Dan Gadzuric leverde de korte terugkeer naar Europa niet veel plezier op. Gedurende de hele wedstrijd zat de Hagenaar op de bank bij de Nets en kwam daar ook niet vanaf.

Bij de Raptors kon Andrea Bargnani terugkijken op een bijzondere avond ondanks de nederlaag. De Italiaanse center was goed voor 25 punten en was daarmee de meest scorende Europeaan van de avond.

,,Ik vond het publiek fantastisch,” keek de 25-jarige Bargnani terug op de avond. ,,Ik voelde de sfeer vanaf het eerste moment. In begin was ik nog wel wat nerveus, maar daarna ging het lekker. Ik ben blij dat ik morgenavond nog een keer mijn kunsten mag vertonen hier in Londen.”

Zaterdag ontmoeten beide teams elkaar namelijk opnieuw in Londen voor de tweede versie van de ‘Europese’ strijd.

De Nets hebben door de overwinning nu een 18-43 record en staan daarmee twaalfde in de Eastern Conference. De Raptors staan een plaatsje lager in dezelfde afdeling met een 17-45 record.

Zie hier de samenvatting tussen de Nets en de Raptors.

Foto:

Ook leuk om te lezen