Nets willen Humphries, niet Nêne of West

Door

De New Jersey Nets hebben de kans om ervaren power forwards als Nêne en David West te lokken naar hun nieuwe arena in Brooklyn, maar zouden toch Kris Humphries (ja, de verloofde van Kim Kardashian) verkiezen.

De Nets moeten snel een goed team worden. Ze hebben ongeveer één jaar (wellicht een verkort seizoen en misschien een geschrapt seizoen) om de All-Star spelverdeler Deron Williams (free agent in 2012) te overtuigen om in New Jersey te blijven.

De staartploeg van de NBA heeft versterkingen nodig om te tonen dat ze willen meedoen voor de prijzen. Zodra de lockout beëindigd wordt zullen ze verschillende mogelijkheden hebben om hun ‘inside game’ te verbeteren. Ze zullen ook over de nodige centjes beschikken om spelers als Nêne (Denver Nuggets) en David West (New Orleans Hornets) aan te trekken.

Toch verkiezen de Nets Kris Humphries. De 26-jarige atletische power forward spelde afgelopen seizoen in New Jersey en maakte geen slechte beurt. Hij was in 74 wedstrijden goed voor een gemiddelde van 10 punten, 10.4 rebounds, 1.1 blok en had een shotpercentage van 53% (veel dunks weliswaar). Niet slecht dus.

Humphries speelde in acht seizoenen voor vier teams: Utah Jazz, Toronto Raptors, Dallas Mavericks en nu de Nets. Hij zou de voorkeur krijgen van de Nets omdat hij nog jong is en wellicht veel goedkoper is dan de oudere ervaren forwards Nêne (28) en David West (30). Hij kan ook nog veel leren op zijn leeftijd.

Nadat de nieuwe CBA (Collective Bargaining Agreement) er is, zullen de Nets het beste budget hebben in de liga. Het lijkt erop dat ze de kans willen behouden voor een mogelijke trade om Dwight Howard binnen te halen. Als ze teveel geld neertellen voor West of Nêne kunnen ze Howard wel vergeten.

Foto: belga.be

Ook leuk om te lezen