Nets kiezen voor Lopez

Door

 

Het hele drama rond Dwight Howard blijft maar voortduren. De teams waaraan de center van de Orlando Magic al werd gelinkt zijn nauwelijks meer op twee handen te tellen. Het blijft dus onzeker welk shirt Howard na de zomer zal aantrekken. Wel zeker is dat de Brooklyn Nets geen zin meer hebben in nog meer drama en voor de zekerheid van Brook Lopez hebben gekozen. En ook naast de saga rond Dwight Howard viel er weer heel wat te beleven in de NBA.

Bij aanvang van de free agency periode hadden de Nets keuze tussen twee topcenters. Aan de ene kant had je Dwight Howard, de drievoudige Defensieve Speler van het Jaar en een defensie op zichzelf. Aan de andere kant had je Brook Lopez (foto rechts met LeBron James), de verfijnde center die het vorige seizoen in duigen zag vallen door een zware voetblessure. Op zich lijkt die keuze makkelijk maar de onwil van de Magic om een deal rond Howard te sluiten, deed de Nets al snel uitkijken naar andere opties. Aangezien de Bobcats van plan waren om Lopez een contract aan te bieden, kozen de Nets er gisteren voor om de gesprekken rond Howard af te breken en resoluut voor de 24-jarige Lopez te gaan. Brook Lopez, broer van Sunscenter Robin Lopez, zal de komende vier jaar om en bij de 61 miljoen dollar verdienen.

De Magic maakten ondertussen wel een deal met de Hornets. Most Improved Player Ryan Anderson trekt naar New Orleans in ruil voor forward Gustavo Ayopn. Verder in de NBA vonden twee ervaren spelers een nieuw team. Rashard Lewis vergezelt zijn voormalige teamgenoot Ray Allen bij de Miami Heat. Hij tekende er een contract van één jaar met een waarde 1,35 miljoen dollar. Lewis speelde de afgelopen anderhalf jaar voor de Washington Wizards en werd uitgekocht door de Hornets nadat hij daar belandde als gevolg van een deal. Chris Kaman zal volgend seizoen dan weer voor de Dallas Mavericks spelen. De center maakte zijn beslissing bekend via Twitter en zal daardoor samenspelen met zijn landgenoot Dirk Nowitzki.

Ten slotte maakten ook de Knicks een aantal zaken bekend. Eerder deze week tekende Marcus Camby al bij het team en nu heeft ook guard JR Smith beslist om opnieuw voor de Knicks uit te komen. Hij tekende een contract van twee jaar, waarbij Smith na dit seizoen zelf kan beslissen of hij een tweede jaar blijft. Ondertussen maakte coach Mike Woodson bekend dat de Knicks waarschijnlijk Jeremy Lin zullen terugbrengen. Die kreeg een contract aangeboden door de Houston Rockets maar de Knicks lijken dus van plan om dat te ‘matchen’.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen