NBA: New Jersey gaat verder als Brooklyn Nets

Door

Bij een nieuwe thuishaven hoort een nieuwe naam. Dus New Jersey maakt plaats voor Brooklyn, dat vanaf 2012 de nieuwe standplaats is van de Nets. Zo maakte mede-eigenaar en rapper Jay-Z maandag wereldkundig.

September volgend jaar gaan de deuren open van het spiksplinternieuwe Barclays Center. In deze arena gaan de Nets hun thuispotjes spelen. Verrassend is het niet dat de keuze is gevallen op Brooklyn Nets. In de wandelgangen circuleerden namen als Brooklyn Kings of Brooklyn Bridges, maar uiteindelijk is gekozen om ‘gewoon’ de merknaam Nets vast te houden en mee te nemen naar de meest Europese stad van the States.

,,Ik kan niet wachten totdat de Knicks alias de Manhattan Knicks aan de kant gaan voor onze zekere toekomstige NBA-kampioenen”, gooide Nets-president Marty Markowitz alvast wat olie op het New Yorkse vuurtje.

De steenrijke hubby van Beyonce mag het nieuwe gebouw openen. Hij doet dat met een aantal concerten, zo liet hij Op LeBron James-achtige wijze weten. ,,Misschien één, misschien twee, misschien drie…”

De franchise verhuist naar dat deel van New York waar rapper Jay-Z is groot geworden. Vanaf het seizoen2012-2013 ziet hij topbasketbal in zijn achtertuin.  ,,Vanaf het moment dat het Barclays Center reëel werd, wist ik dat dat betekenisvol was voor Brooklyn.  Hier kom ik vandaan. Ik zal altijd Brooklyn zijn en om deze arena te mogen openen, betekent voor mij meer dan waar dan ook. Ik verheug me ook al op de openingsavond van de Brooklyn Nets. We zullen hier een eigen sfeer creëren, zoals we dat in Brooklyn kunnen”, sprak Jigga of gewoon Shawn Carter maandag het journaille toe.

Foto: observer.com

4 Reacties
 1. Zando 9 jaar ago

  Ugly jerseys

  • Darch 9 jaar ago

   Beetje Clippers.

  • Sjoerd 9 jaar ago

   Lijkt me sterk dat dit de definitieve jersey’s zijn ruim een jaar van te voren. Zou ook een first zijn wat betreft een shirt met zowel ‘plaatsnaam’ + teamnaam op de borst. Daarnaast mis ik ook het NBA logo, dus komt goed jongens 😉

 2. Eitje 9 jaar ago

  Ik hoop ook dat ze meer toeschouwers trekken dan in New Jersey. Ik was er in dec en toen was de game the Lakers niet eens uitverkocht en tegen Philly zaten er nog geen 10.000 dus ben benieuwd:-)

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen