Nelson eist hoofdrol op in SuperBowl 45

Door

Aaron Rodgers, quarterback van de Green Bay Packers, werd tot MVP van de Super Bowl verkozen, maar wide receiver Jordy Nelson eiste ook meer dan een prominente rol op in de vakkundige ontleding van de defense van de Pittsburgh Steelers.

Nelson ving 9 passes voor maar liefst 140 yards en een touchdown, terwijl dat er makkelijk twee meer hadden kunnen zijn. Voor de wedstrijd vertelde hij in een interview hoe hij ervan droomde om die beslissende touchdown te maken in de Super Bowl.

Dat lukte niet, want zijn touchdown was niet de beslissende, maar het zette de Packers wel op het juiste pad.

De receiver ving dit seizoen 45 passen voor 582 yards en 2 touchdowns. Geen bijzondere getallen, want Nelson staat hiermee in de middenmoot met zijn gemiddelde.

Maar als je zo uit de hoek kan komen in de grootste wedstrijd die je kan spelen, doen de statistieken van het reguliere seizoen er niet veel aan toe. Naast Greg Jennings en Donald Driver als nummer 1 en 2 speelde Nelson als slot receiver en de Pittsburgh Steelers hadden er geen antwoord op.

‘The White Lightning’ speelde college football bij Kansas State University. Normaal zou hij er defensive back spelen maar tijdens de voorbereidingen besliste coach Bill Snyder om hem op wide receiver te plaatsen. In zijn laatste seizoen ving hij 122 passen voor 1606 yards en 11 touchdowns, terwijl hij ook twee touchdowns gooide en twee punts terugliep voor een score. Door een sterke vertoning op de NFL Combine, waar ze lichamelijke en theoretische teten afnemen, werd hij beloond door in de tweede ronde van de 2008 NFL draft gekozen te worden door de Green Bay Packers.

Foto: jerseyal.com

Ook leuk om te lezen