Nelson Cruz en Adrian Gonzalez vallen in de prijzen

Door

NLCS - St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers

Nelson Cruz en Adrian Gonzalez zijn in de prijzen gevallen. Beide heren werden gekozen tot beste speler in hun league. Dallas Keuchel en Gerrit Cole waren de beste werpers.

Cruz noteerde in april onder andere een slaggemiddelde van .322 (28/87) met tien homeruns, 22 binnengeslagen punten en veertien gescoorde punten. De laatste speler van de Seattle Mariners die de prijs won, was outfielder Ichiro Suzuki in augustus 2004.

Nelson Cruz homerun spots

De veertien homeruns van Cruz tot nu toe

Cruz sloeg vannacht overigens opnieuw een homerun, inmiddels zijn veertiende van het seizoen. De Mariners staan na 26 wedstrijden op de derde plek in de American League West. De ploeg won tot nu toe elf duels.

Adrian Gonzalez
Gonzalez was in april de beste speler in de National League. De speler van de Los Angeles Dodgers sloeg acht homeruns en negen doubles. Daarnaast had hij negentien runs, negentien binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .383. Gonzalez werd de eerste speler ooit met vijf homeruns in de eerste drie wedstrijden van het seizoen.

In tegenstelling tot de Mariners staan de Dodgers wel eerste in hun divisie. Los Angeles won zestien keer in de eerste 25 duels. Het gat met de nummer twee, de San Diego Padres, bedraagt drie wedstrijden.

Dallas Keuchel
Houston Astros-pitcher Dallas Keuchel werd verkozen tot beste pitcher van de maand in de American League. De werper noteerde briljante cijfers met drie overwinningen, een ERA van 0.73 en 22 keer drie slag in 37 innings. Tegenstanders van Keuchel sloegen slechts .130 (!) met hem op de heuvel.

Vannacht speelde hij opnieuw een geweldige partij. Keuchel gooide acht innings en kreeg één earned run tegen. Verder noteerde hij acht keer drie slag. Houston doet het dit jaar verrassend goed. De ploeg staat eerste in de American League West met achttien overwinningen en acht nederlagen. Gisteren kwam er, ondanks het geweldige optreden van Keuchel, een einde aan de reeks van overwinning. De Astros hadden tien wedstrijden achter elkaar niet verloren. De Texas Rangers waren met 2-1 te sterk.

Gerrit Cole
Pitcher Cole van de Pittsburgh Pirates won vier van zijn vijf starts en werd dan ook verkozen tot National League Pitcher of the Month. Naast zijn vier overwinningen had de werper een ERA van 1.76 en 35 strikeouts. Zijn tegenstanders kwamen maar tot een slaggemiddelde van .198.

De Pirates staan er na 25 duels niet goed voor. De ploeg verloor dit jaar al dertien keer en staat op een vierde plaats in de National League Central. Het gat met de St. Louis Cardinals bedraagt al zeven wedstrijden.

Foto’s: Getty Images & Twitter

Ook leuk om te lezen