Nekblessure beëindigt carrière van Giants-runningback David Wilson

Door

New York Giants Minicamp

Triest nieuws voor de New York Giants en hun runningback David Wilson. Amper twee maanden na zijn 23ste verjaardag heeft Wilson te horen gekregen van de doktoren dat hij per direct moet stoppen met het spelen van football.

Nekblessure

Dit alles is het gevolg van een nekblessure die Wilson in 2013 opliep tijdens de vijfde week van het seizoen. Destijds wist men al dat de blessure ernstig was maar na een operatie en een lange revalidatie mocht hij 21 juli terugkomen op het trainingskamp van de Giants om weer aan te sluiten bij het team.

Tijdens de trainingen ging het echter weer fout, Wilson viel geblesseerd uit en nader onderzoek wees uit dat het spelen van football levensbedreigend kan worden voor de 23-jarige runningback. Hierop besloten de Giants om hun speler direct op injured reserve te plaatsen terwijl Wilson zelf het besluit van de doktoren zal honoreren.

Vallen en opstaan

Het is een vroeg einde van een carrière die in 2012 nog veelbelovend leek. In dat jaar werd Wilson als speler van de Virginia Tech universiteit in de eerste ronde van de NFL Draft gekozen door de Giants. In zijn eerste seizoen maakte hij vooral veel indruk als kick returner en in zijn tweede seizoen kreeg hij een basisplaats als runningback. Toch ging het wel met vallen en opstaan, want na een goed debuutseizoen volgde er een dramatisch vervolg in 2013 waarin Wilson al na één week zijn basisplaats verloor vanwege twee fumbles tijdens de openingswedstrijd.

Toch probeert Wilson het van de positieve kant te bekijken: “Niemand moet medelijden met mij hebben, ik heb een droom geleefd waar veel andere mensen alleen maar over kunnen dromen. Verder ben ik dankbaar dat ik gezond en wel hieruit ben gekomen. Ik kan nog steeds alles in het leven doen wat ik voorheen deed, met uitzondering van het spelen van football. Het is nu tijd om een andere droom te dromen, en om die dan ook te gaan leven.”

Door het wegvallen van Wilson lijkt het vrijwel zeker dat Rashad Jennings komend seizoen de startende runningback wordt voor de Giants. Zijn back-ups worden, naar alle waarschijnlijkheid, rookie Andre Williams en de ervaren Peyton Hillis.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen