Negatief NBA-record komt steeds dichterbij voor Cavs

Door

De Cleveland Caveliers zijn op weg een negatief NBA record te breken. Woensdagavond verloor de ploeg namelijk in de eigen Quicken Loans Arena met 117-112 van de Indiana Pacers.

Dankzij die nederlaag is de ploeg van coach Byron Scott nog maar een verliespartij verwijderd van het negatieve record van de Vancouver Grizzlies (seizoen 1995/1996) en de Denver Nuggets (1997/1998). Beide ploegen verloren 23 wedstrijden op rij.

De laatste overwinning van de Cavs dateert alweer van 18 december, toen in eigen huis de New York Knick, na verlenging, met 109-102 werden verslagen. Van te voren was het al duidelijk geworden dat zonder LeBron James, die vertrokken was naar de Miami Heat, het heel lastig zou worden om nog steeds bovenin mee te kunnen draaien. Zeker nadat er bekend was geworden dat de enkelblessure van Anderson Varejao zo dermate ernstig is dat de Cavs de rest van het seizoen geen beroep kunnen doen op hun beste speler.

Woensdagavond deed de thuisploeg via guard Ramon Sessions, goed voor 25 punten, en forward Antawn Jamison (21) lange tijd mee om de overwinning, maar zag het toch aan het einde van de wedstrijd de Pacers steeds verder weg lopen.

Bij de bezoekers was Danny Granger de uitblinker met 23 punten. Voor interim-coach Frank Vogel, hij verving de onlangs ontslagen Jim O\'Brien, was het zijn tweede oevrwinning op rij.

Mochten de Cavs vrijdag op bezoek weten te winnen van de Memphis Grizzlies, dan blijft een negatieve vermelding in de recordboeken voorlopig achterwege.

Foto: theclevelandfan.com

Ook leuk om te lezen