Nederlandse Minor Leaguer Daal 50 wedstrijden geschorst

Door

Rodney Daal, een Nederlandse catcher in het Minor League systeem van de San Diego Padres, is voor de tweede keer in zijn nog jonge loopbaan betrapt op het gebruik van verboden middelen. Het is niet duidelijk welke middelen Daal gebruikt heeft, maar omdat het zijn tweede schorsing betreft, staat Daal de komende 50 wedstrijden aan de kant.

Tweede vergrijp

Daal zou geen PED’s (performance enhancing drugs) gebruikt hebben, maar een zogenaamde ‘drug of abuse’. Onder die noemer vallen onder andere marijuana, cocaïne en heroïne. Bij een eerste vergrijp krijgen de Minor Leaguers een waarschuwing, maar omdat het al de tweede keer is dat Daal betrapt werd, moet hij nu 50 wedstrijden (onbetaald) aan de kant zitten.

Daal was dit seizoen nog niet in actie gekomen, want hij is herstellende van een Tommy John-surgery. De 20-jarige catcher werd in 2010 voor een signing bonus van 195.000 dollar door de San Diego Padres. In Nederland kwam hij op dat moment in de hoofdklasse uit voor Mr. Cocker HCAW.

In drie seizoenen in de Minors heeft Daal een slaggemiddelde van .273 met 10 homeruns en 70 RBI. Voorlopig zal hij dus van de tribune toe moeten kijken.

Ook leuk om te lezen