Nederlander Bogaerts derde op prospect lijst

Door

Netherlands v Chinese Taipei - World Baseball Classic First Round Group B
Korte stop en Nederlander Xander Bogaerts is volgens ESPN’s Keith Law de derde beste prospect die nog in de Minor Leagues speelt. De speler van de Pawtucket Red Sox, de AAA-club van de Boston Red Sox, is daarmee twee plaatsen gestegen in vergelijking met het lijstje van voor dit seizoen.

Daar moet echter wel een kanttekening bij gemaakt worden: een aantal spelers die toen nog op deze lijst stonden, spelen inmiddels in de Major Leagues, waaronder Nederlander Jurickson Profar.

Scouting report
Law is zeer lovend over Bogaerts in zijn ranking, die afgelopen zondag twee honkslagen sloeg in de Futures Game:

Ik zie nog steeds geen redenen waarom Bogaerts geen korte stop kan blijven en hij blijft indruk maken met zijn rustige ‘swing’ en sterke discipline aan slag. Het veldwerk van Jose Iglesias (de huidige Red Sox korte stop) is speciaal, maar hij kan niet het totale plaatje bieden dat Bogaerts wel kan als korte stop.

Buxton en Appel
De nummer één op het lijstje is Byron Buxton van de Minnesota Twins. De 19-jarige Buxton speelt echter nog in Single-A en heeft nog wel even te gaan eer hij de Major Leagues haalt. De eerste overall draft pick van dit jaar, Mark Appel van de Houston Astros, staat negende.

Naast Bogaerts staan er geen andere Nederlanders op de lijst.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen