NCAABB Powerrankings: Wichita State Shockers a perfect season

Door

Missouri State v Wichita State

Iedere dinsdag zet SportAmerika de beste 25 NCAA basketbalscholen op een rij. Zo wordt goed zichtbaar welke teams een goede, en welke teams een slechte week hebben gehad. En of er verbetering aanstaande is. Volg de SA Powerrankings en je weet wie top of flop gaan zijn als March Madness zich aandient.

1. (1) Wichita State Shockers (31-0) – Wordt het perfecte seizoen omgetoverd tot een geweldig sprookje? Met zelfvertrouwen bereik je veel. Alleen niet de Final Four.

2. (2) Florida Gators (27-2) – Stelletje klasbakken daar in Gainesville. Nog een potje winnen, tegen Kentucky, en dan kan een nummer 1 positie tijdens March Madness ze niet meer ontgaan.

3. (4) Arizona Wildcats (27-2) – Een echte dark horse tijdens March Madness. Na het verlies van Ashley Gordon hebben ze zich geweldig herpakt. Grote kanshebber voor de titel.

4. (6) Duke Blue Devils (23-6) – Dankzij het goede spel van North Carolina wordt de wedstrijd tegen hen nog belangrijker dan de Tobacco Road Derby al is!

Marquette v Villanova
5. (8) Villanova Wildcats ( 26-3)
– De afsluitende kraker tegen Georgetown zal moeten beslissen of Nova de Big East titel binnen gaat slepen. De wildcats gaan ver komen. Final Four is heel goed mogelijk!

6. (11) Virginia Cavaliers (25-5) – De verrassende winnaar van de ACC. Geweldige overwinning op Syracuse zorgt voor een geweldige moraal binnen de ploeg.

7. (3) Syracuse Orange (26-3) – Niet de beste tijd van het jaar om slechter te gaan spelen zullen we maar zeggen. Of ze een nummer 1 positie zijn kwijtgeraakt bij March Madness valt te bezien.

8. (5) Kansas Jayhawks (22-7) – Afgelopen week was kenmerkend voor een jonge ploeg. Winst en verlies wisselden elkaar af. Vooral het verlies tegen Oklahoma State was er een om lering uit te trekken. Marcus Smart wilde de overwinning meer dan alle Jayhawks bij elkaar.

9. (13) San Diego State Aztecs (25-3) – Ik zie het de Aztecs ook dit jaar niet klaarspelen; het winnen van de Final Four. Sterker nog die gaan ze niet halen. Te weinig weerstand tijdens het seizoen zal ze opbreken.

Wisconsin v Penn State
10. (16) Wisconsin Badgers (24-5)
– In februari bungelde de ploeg nog aan de rand van deze ranking na vijf van de zes gespeelde wedstrijden te verliezen. De Badgers, in het dierenrijk ook al bekent om hun vechtlust, hebben zich teruggeknokt in de top 10 waar ze horen.

11. (7) Louisville Cardinals (24-5) – Verliezen van Memphis heeft de ploeg geen goed gedaan.

12. (9) Creighton Blue Jays (23-5) – Aan Doug McDermott zal het niet liggen. Die vindt zijn weg wel naar de basket. De sleutel ligt in het feit dat er een secondaire optie moet opstaan elke wedstrijd. Tegen Xavier was dat niet het geval, met verlies als gevolg.

13. (12) Cincinnati Bearcats (24-5) – Een relatief eenvoudige week deed ze geen goed. Verliezen van de Huskies is nooit goed. Als je daarmee de kans op de titel in de AAC vergooid is dat dubbel zuur.

14. (10) Saint Louis Billikens (25-4) – Twee keer verliezen zorgt ervoor dat de ploeg weer met beide benen op de grond staat en het hoofd uit de wolken.

Minnesota v Michigan
15. (17) Michigan Wolverines (21-7)
– De ploeg wint gelukkig weer na de blamage tegen Wisconsin. In de seizoensafsluiting zullen revanche willen nemen op Indiana om bij winst de titel in de Big Ten veilig te stellen.

16. (14) Iowa State Cyclones (22-6) – Na de terugkeer van Marcus Smart lijkt Oklahma State weer relevant. Dat zal de wedstrijd van zaterdag goed doen. Bij winst kunnen DeAndre Kane en co een stevig statement maken.

17. (21) North Carolina Tar Heels (23-7) – It ain’t pretty, but we’ll take the wins. Dat lijkt van toepassing op het spel van de Tar Heels. Nu al 12 wedstrijden op rij gewonnen.

18. (23) Southern Methodist Mustangs (23-6) – Week van de waarheid voor de Mustangs. Twee krakers tegen Louisville en Memphis. Bij winst rollen ze de top 15 binnen!

19. (24) Connecticut Huskies (23-6) – De overwinning op Cincinnati moet zeer veel voldoening gegeven hebben. Ploeg lijkt op het juiste moment de juiste vibe gevonden te hebben.

Louisville v Memphis
20. (20) Memphis Tigers (22-7)
– Tja winnen van Louisville is geweldig, verliezen tegen Houston onnodig.

21. (–) New Mexico Lobos (23-5) – Vorige week was ik nog wat huiverig om wolven uit New Mexico een plaatje te geven. Door twee gedegen overwinningen hebben ze me overtuigd.

22. (–) Oklahoma Sooners (21-8) – De Sooners zijn zo’n team die waarbij het kan vriezen en dooien. Tegen Kansas was het afgelopen net niet, waarna Texas vakkundig aan de kant werd gezet.

23. (18) Michigan State Spartans (22-7) – De vrije val van de Spartans lijkt maar niet te stoppen. Ook nu weer vijf plaatsen verlies na verlies tegen IIlinois.

24. (15) Kentucky Wildcats (21-8) – Als iemand deze jongens kan klaarstomen voor maart dan is het John Calipari. Dat is de enige reden dat de Wildcats nog steeds in deze ranking staan. Verlies tegen Florida komende zaterdag kan daar verandering in brengen.

25. (19)Iowa Hawkeyes (20-9) – Ik geloof nog steeds in Iowa. Ploeg scoort en rebound uitstekend en vooral dat laatste gaat ze ver brengen in maart.

Ploegen die het net niet haalden: Gonzaga Bulldogs, Texas Longhorns, Massachusets Minutemen, Virginia Commonwealth, UCLA Bruins, Ohio State Buckeyes

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen