NCAABB Powerrankings: Nieuwe nummer 1 dient zich aan

Door

Drake v Wichita State

Iedere dinsdag zet SportAmerika de beste 25 NCAA basketbalscholen op een rij. Zo wordt goed zichtbaar welke teams een goede, en welke teams een slechte week hebben gehad. En of er verbetering aanstaande is. Volg de SA Powerrankings en je weet wie top of flop gaan zijn als March Madness zich aandient.

1. (2) Wichita State Shockers (29-0) – Als enige ongeslagen ploeg nog over in de NCAA. Dat verdient een nummer 1 positie en de eer van College MVP op Sport Amerika!

2. (3) Florida Gators (25-2) – Voor de fans is er nog maar één belangrijke wedstrijd. Volgende week (8 maart) tegen Kentucky. Daarmee kan de kroon gezet op een geweldig seizoen en de SEC titel kracht bijgezet worden.

3. (1) Syracuse Orange (25-2) – Episch! Een ander woord is er niet voor de woede uitbarsting van Jim Boeheim. Kwam dat nu door de call van de umps of door het slechte spel van zijn ploeg. Feit is dat zijn ploeg slecht speelt de laatste weken. Niet fijn zo vlak voor de belangrijkste weken van het jaar.

4. (4) Arizona Wildcats (25-2) – De overwinning in OT op Utah heeft de Wildcats goed gedaan. Tegen Colorado was dat goed te zien. Zelfvertrouwen komt beetje bij beetje terug in het spel.

Oklahoma v Kansas
5. (8) Kansas Jayhawks (22-6)
– Voor de 10e (!) keer op rij wint de ploeg van Bill Self de Big 12. Een prestatie van formaat. Vooral de veegpartij tegen Texas was indrukwekkend.

6. (5) Duke Blue Devils (22-6) – Het kan verkeren. Zo verlies je van je grote rivaal North Carolina om twee dagen later de tot dan toe nummer 1 Syracuse te verslaan.

7. (10) Louisville Cardinals (23-4) – De overwinning op Cincy was de kers op de taart afgelopen week. De Cardinals hebben met de komende wedstrijden tegen op één na allemaal top 25 ploegen een geweldige voorbereiding op March Madness. Ploeg om rekening me te houden voor een Final Four plaats.

8. (9) Villanova Wildcats ( 24-3) – Twee overwinningen deze week al was die tegen Providence wel een nagelbijter. Pas na twee OT’s werd de overwinning veilig gesteld. Benieuwd of ze deze week tegen Butler en Marquette ongeschonden doorkomen.

9. (13) Creighton Blue Jays (23-4) – Doug McDermott is in mijn ogen de MVP van het college basketball. Zonder hem tellen de Blue Jays niet mee en met zijn 29 punten tegen Seton Hall nam hij de ploeg op zijn schouders en behaalden ze een broodnodige overwinning.

New Mexico St v Saint Louis
10. (12) Saint Louis Billikens (25-2)
– De A10 titel kan de ploeg bijna niet meer ontgaan. Dat mag een geweldige prestatie genoemd worden.

11. (11) Virginia Cavaliers (23-5) – Zie hier de lijstaanvoerder in de ACC. De ploeg met de grootste kans op de ACC titel. Nog drie wedstrijden winnen, waaronder die tegen Syracuse, en dan is de ACC titel een feit. Wie had dat gedacht aan het de start van het seizoen?

12. (7) Cincinnati Bearcats (24-4) – Dat kwam hard aan. Thuis verliezen na een goede wedstrijd gespeeld te hebben tegen Louisville. Ze moeten de komende wedstrijden laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn anders wordt het niets met ze in maart.

13. (6) San Diego State Aztecs (23-3)If you loose you fall hard! Het lot van spelen in een matige conference.

14. (16) Iowa State Cyclones (21-5) – De Cyclones zullen er alles aan willen doen om revanche te nemen tegen West Virginia na de vernedering van twee weken geleden.

Florida v Kentucky
15. (17) Kentucky Wildcats (21-6)
– Na het verlies tegen Florida heeft de ploeg zich goed herpakt met overwinningen op Ole Mis en LSU.

16. (18) Wisconsin Badgers (22-5) – Steady. Dat lijkt het juiste woord te zijn voor het spel van de Badgers. Niet spectaculair wel degelijk.

17. (20) Michigan Wolverines (19-7) – Nik Stauskas was niet te stoppen in de tweede helft tegen de Spartans met als gevolg een geweldige overwinning op de rivaal uit East Lansing.

18. (14) Michigan State Spartans (22-6) – Winst en verlies wisselen elkaar de laatste weken af. Ploeg weet maar geen overwinningen aan elkaar te rijgen. Of dat de laatste wedstrijden wel gaat lukken tegen Iowa en OSU valt te bezien.

19. (15)Iowa Hawkeyes (19-7) – De week van de waarheid voor Iowa. Met daarbij de inhaalwedstrijd tegen Indiana wacht de ploeg drie wedstrijden in zes dagen. Mooie opwarmer voor March Madness.

20. (23) Memphis Tigers (21-6) – Komende week een match up om van te smullen voor de Tigers. Ze ontvangen de Cardinals. Met een overwinning kunnen ze een statement maken naar de andere ploegen dat er terdege rekening gehouden moet worden met ze.

Duke v North Carolina
21. (25) North Carolina Tar Heels (20-7)
– Wat een geweldige week voor de Tar Heels. Drie overwinningen waarvan de overwinning op Duke de meest in het oog springt.

22. (24) Ohio State Buckeyes (22-6) – Respect voor de wijze waarop de Buckeyes zich herpakt hebben na een desastreuze maand januari. Ze gaan de Final Four niet halen maar een stunt zit er zeker in.

23. (–) Southern Methodist Mustings (22-6) – Geweldige ploeg met een geweldige overwinning op Cincinnati. Een echte dark horse tijdens March Madness.

24. (21) Connecticut Huskies (21-6) – De American conference heeft mooie wedstrijden geprogrammeerd staan als afsluiting van het conference play. Alle topploegen spelen tegen elkaar lijtk het wel. Voor de Huskies de kans om zich in de kijker te spelen.

25. (19) Texas Longhorns (20-7) – Zoals slechte conferences tegen je werken, werken goede ook in je voordeel. De Big 12 helpt de Longhorns aan nummer 25 van deze ranking.
Ploegen die het net niet haalden: Gonzaga Bulldogs, Oklahoma Sooners, Massachusets Minutemen, Virginia Commonwealth, UCLA Bruins.

Ook leuk om te lezen