NCAABB Powerrankings: Florida maakt statement

Door

Florida v Kentucky

Iedere dinsdag zet SportAmerika de beste 25 NCAA basketbalscholen op een rij. Zo wordt goed zichtbaar welke teams een goede, en welke teams een slechte week hebben gehad. En of er verbetering aanstaande is. Volg de SA Powerrankings en je weet wie top of flop gaan zijn als March Madness zich aandient.

1. (1) Syracuse Orange (25-0) – Er was een miracle shot van Tyler Ennis nodig om de ongeslagen status te behouden. De eerste scheurtjes worden zichtbaar. Met en loodzware week voor de boeg zou de ploeg wel eens tegen het eerste verlies aan kunnen lopen.

2. (3) Wichita State Shockers (27-0) – Ploeg blijft maar winnen. Eén van de vier Nummer 1 spots in March Madness kan ze bijna niet meer ontlopen.

3. (4) Florida Gators (23-2) – Goede teams winnen wedstrijden waar het om gaat. Kentucky werd vakkundig aan de kant gezet en daarmee lieten de Gators zien wie de beste ploeg is in de SEC.

4. (2) Arizona Wildcats (23-2) – Het leven zonder Ashley Gordon is lastig. Dat ondervonden zijn ploeggenoten tegen Arizona State. De Wildcats verdienden meer, maar het dubbeltje viel voor hen de spreekwoordelijke verkeerde kant op.

Duke v Syracuse

5. (7) Duke Blue Devils (20-5) – In de voorlopig laatste match up tegen Maryland lieten beide ploegen zien dat deze rivalry niet zou moeten stoppen. Duke sleepte de overwinning uit het vuur en de mannen van Coach K lijken in vorm te raken.

6. (5) San Diego State Aztecs (22-2) – Weg winning streak. 21 wedstrijden op rij niet verliezen en dan je Waterloo vinden tegen Wyoming. Dat doet zeer. Gelukkig pakten ze de draad tegen de Air Force daarna weer op.

7. (10) Cincinnati Bearcats (23-3) – Een rustig weekje met een solide overwinning op Houston met tussendoor een opwarmertje tegen UCF voordat zaterdag de kraker tegen Louisville op de planning staat.

8. (9) Kansas Jayhawks (19-6) – Als je beste speler (Joel Embiid) aan de kant blijft met een zere rug en je wint met 30 punten van TCU dan is je tegenstander slecht of jij bent heel goed. Dat laatste gaat op voor de Jayhawks!

9. (6) Villanova Wildcats ( 22-3) – Het is te hopen dat Villanova tijdens March Madness de Blue Jays niet tegen gaat komen. Wederom een geweldig pak slaag van Creighton zorgt voor een paar plaatsen daling.

Cincinnati v Louisville

10. (12) Louisville Cardinals (21-4) – Impressive! Dat is het juiste woord over het spel van de Cardinals tegen Rutgers. In deze vorm maken ze kans op een repeat.

11. (16) Virginia Cavaliers (21-5) – Gek genoeg maken de Cavaliers nog kans op de ACC titel. Met maar één verlieswedstrijd meer dan, en nog een wedstrijd tegoed tegen Syracuse zou het best kunnen lukken. Mogen ze geen steekjes laten vallen. Gezien hun resterende wedstrijden moet dat lukken.

12. (17) Saint Louis Billikens (23-2) – Ze blijven maar winnen, nu weer tegen VCU. Benieuwd wat ze in maart gaan klaarspelen.

13. (18) Creighton Blue Jays (21-4) – In Doug McDermott hebben de Blue Jays een speler die vanuit alle hoeken en standen raak kan schieten. En vaak. Hij staat inmiddels op de 13e plaats (net voor Larry Bird) van de ranglijst van meeste punten ooit in de NCAA.

14. (8) Michigan State Spartans (21-5) – Verliezen van Nebraska??? How did that happen. Dat zullen ze in East Lansing zichzelf ook afgevraagd hebben. Minder voor voor Michigan want zondag de 23e staat de kraker tegen de Wolverines op de kalender en die zullen de Spartans toch echt willen winnen. Revanche in het kwadraat zullen we maar zeggen.

15. (14)Iowa Hawkeyes (19-6) – Komende week eindelijk weer echte tegenstand. Mooie match up tegen Wisconsin.

Michigan v Iowa State

16. (11) Iowa State Cyclones (19-5) – DeAndre Kane was a one man wrecking crew tegen TTU. Met 17 punten, acht rebounds en negen assists zorgde hij er eigenhandig voor dat de overwinning na de blamage tegen West Virginia in Ames bleef.

17. (13) Kentucky Wildcats (19-6) – Ik blijf het herhalen als het om Kentucky gaat: “ik krijg gen hoogte van deze ploeg”. Jonge ploeg die de wedstrijden die ze moeten winnen verliezen. Dat wordt nog wat in maart.

18. (22) Wisconsin Badgers (21-5) – Twee mooie overwinningen deze week met en met name de overwinning op Michigan geeft de burgers in Madison weer moed.

19. (19) Texas Longhorns (20-5) – De komende week zal blijken of de Longhorns volgende week te bewonderen zijn in deze ranking. Iowa State en Kansas zijn niet de minste tegenstanders de komende dagen.

Michigan v Michigan State

20. (15) Michigan Wolverines (18-7) – Winnen van OSU, verliezen van Wisconsin en een hele week je kunnen voorbereiden op de wedstrijd van het jaar. Die tegen Michigan State. Zondag 23 februari om 18 uur start deze must c wedstrijd. Mooi tijdstip voor ons Europeanen.

21. (23) Connecticut Huskies (20-5) – Team lijkt de juiste vorm te pakken hebben getuige de winst op rivaal Memphis. Voor Kevin Ollie en zijn mannen kan het wel eens een mooie week kunnen worden met SMU als pittige tegenstander.

22. (–) Gonzaga Bulldogs (23-4) – Na een aantal weken uit deze ranking verdwenen te zijn keren de Bulldogs weer terug.

23. (24) Memphis Tigers (19-6) – Connecticut was op alle vlakken een maatje te groot. Gelukkig hebben ze deze week op paper makkelijkere tegenstanders.

24. (21) Ohio State Buckeyes (20-6) – Verliezen van Michigan en de volgende wedstrijd een defensieve clinic weggeven tegen Illinois. Onstabiel met veel potentie als je verdedigt zoals tegen de Fighting Illini.

25. (–) North Carolina Tar Heels (18-7) – Met de 300e overwinning voor Roy Williams in the pocket en een mooie winning streak verdient het Alma Mater van Michael Jordan het om terug te keren in de sportam ranking.

Ploegen die het net niet haalden: Southern Methodist Mustangs, Oklahoma Sooners, Kansas State Wildcats, Virginia Commonwealth, UCLA Bruins,

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen