NCAABB Powerrankings: Duke en Ohio State storten naar beneden

Door

North Carolina v SyracuseIedere dinsdag zet SportAmerika de beste 25 NCAA basketbalscholen op een rij. Zo wordt goed zichtbaar welke teams een goede, en welke teams een slechte week hebben gehad. En of er verbetering aanstaande is. Volg de SA Powerrankings en je weet wie top of flop gaan zijn als March Madness zich aandient.

1. (1) Arizona Wildcats (17-0) – Ze blijven maar winnen in the Dessert. Ook niet gek natuurlijk met zo’n geweldige ploeg. Vooral de overwinning op UCLA mocht er zijn.

2. (2) Syracuse Orange (16-0) – Mooie affiches worden dat met Syracuse in de ACC. North Carolina heeft al ontdekt dat de ACC met mannen van Jim Boeheim een stuk sterker is geworden.

3. (4) Wisconsin Badgers (16-0) – Met de blow out overwinning op Illinois stijgen de Badgers een plaatje en verliezen de Fighting Illini hun plaats in deze ranking.

4. (5) Michigan State Spartans (15-1) – Wat een overwinning op Ohio State! Als je een voorsprong van 17 punten weggeeft en dan in OT de winst alsnog binnenhaalt toon je veel veerkracht. Klasse!

5. (6) Wichita State Shockers (17-0) – Als er een ploeg is die ongeslagen maart in kan, dan zijn het de Shockers wel. Matige conference en dat kan ze wel eens kunnen opbreken tijdens March Madness.

6. (10) Florida Gators (13-2) – Ploeg speelt goed al hadden ze tegen de Razorbacks uit Arkansas wel een OT nodig om de winst binnen te slepen.

Michigan v Iowa State

7. (7) Iowa State Cyclones (14-2) – DeAndre Kane is een beest! 30 punten, negen assists, acht rebounds en vijf steals tegen Baylor. Wat een klasbak. Hij kon alleen niet voorkomen dat zijn ploeg verloor van de Sooners en de Jayhawks.

8. (13) Villanova Wildcats ( 15-1) – De eerstvolgende testcase is op 20 januari tegen de Creighton Blue Jays. DePaul moet te doen zijn. Ploeg speelt degelijk basketbal in de City of Brotherly Love.

9. (3) Ohio State Buckeyes (15-2) – Twee keer verliezen de afgelopen week. Al was het tegen goede team als MSU en Iowa. Toch doet het zeer, net als het zakken in deze lijst.

10. (14) Oklahoma State Cowboys (14-2) – Vorige week heb ik de Cowboys te weinig credits gegevens voor hun spel. Vooral in de wedstrijd tegen West Virginia toonde de ploeg hun onverzettelijkheid en mijn ongelijk.

11. (8) Baylor Bears (13-2) – Verliezen van Iowa State is geen schande en de blow out overwinning op TCU lekker. Het eerste zorgt er wel voor dat ze zakken in deze ranking.

12. (16) San Diego State Aztecs (14-1) – De dertiende overwinning op rij is een feit in San Diego. En dat tegen niet de minste ploegen.

Kansas v Iowa State

13. (18) Kansas Jayhawks (12-4) – Ploeg komt eraan! Het lijkt erop dat het gaat klikken tussen de spelers. Ik voorzie een stijgende lijn de komende weken zeker na de monster game van Wiggings (17 punten en 19 rebounds) tegen Iowa State.

14. (15) Kentucky Wildcats (12-3) – Na 11 dagen van weer eens een wedstrijd spelen deed de ploeg van Calipari goed. Degelijk spel, degelijke overwinningen.

15. (17)Memphis Tigers (12-3) – Wow! Wat een overwinning op en in Louisville op de Cardinals. Dat zet de Tigers op de kaart.

16. (9) Louisville Cardinals (14-3) – Bam! Het verlies tegen de Tigers kwam hard aan. De mannen van Pitino herpakten zich een paar dagen later met en overwinning op SMU, maar o, wat deed dat verlies zeer.

17. (19) Massachusetts Minutemen (14-1) – Als je wedstrijden weet te winnen waarin je beste speler – Chaz Williams – slecht speelt dan heb je een solide ploeg.

Iowa v Ohio State

18. (22) Iowa Hawkeyes (14-3) – De Big Ten is loaded. Dat bewees Iowa met een signature overwinning op Ohio State. Gevaarlijke outsider.

19. (24) Cincinnati Bearcats (15-2) – Vorige week maakten ze een verrassende opwachting in de SportAm ranking. Met twee mooie overwinningen zetten ze de lijn naar boven door.

20. (–) Pittsburgh Panthers (13-2) – Nieuwkomer Pittsburgh krijgt een lastige week voor de boeg. 18 januari reizen ze af naar New York om het op te nemen tegen Syracuse.

21. (12) Duke Blue Devils (13-4) – Wat is er in Durham aan de hand? Al twee keer verliezen in de ACC. Vooral het verlies tegen Clemson kost de ploeg een duikeling van jewelste.

22. (20) Colorado Buffaloes (14-3) – Willen we Colorado volgende week nog terug zien dan moeten ze beter spelen dan de wedstrijd tegen Washington. Of dat UCLA gaat lukken…

23. (11) Oregon Ducks (13-3) – Ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen. Met drie uitwedstrijden voor de boeg vrees ik met grote vreze voor de positie in de ranking.

Arizona v UCLA

24. (–) UCLA Bruins (12-1) – Verliezen van Arizona is geen schande, zeker niet als je goed speelt. Kyle Anderson was de grote man in de winst op Arizona State in de daaropvolgende wedstrijd met 17 punten, 13 rebounds en zeven assists. Rug rechten heet dat ook wel. Met een verdiende plaats in de Top 25 als resultaat.

25. (–) Creighton Blue Jays (14-2) – Als je McDermott, die er gemiddeld 25 punten ingooit in je ploeg hebt, dan verdien je een plaats in deze lijst. Dat het geen eendimensionale ploeg is bewijst het feit dat ze eerste staan in assists per wedstrijd in de NCAA.

Ploegen die het net niet haalden: Illinois Fithting Illini, Missouri Tigers, Connecticut Huskies, Oklahoma Sooners, Gonzaga Bulldogs

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen