NCAA Tournament – Players 2 Watch, Deel I

Door

BannerMM

Het is eindelijk zover: March Madness is here. En dat betekent naast geweldige wedstrijden, ook een kennismaking met de beste spelers die het college basketball heeft te bieden. In deze eerste editie kijken we naar vier spelers die uitkomen in de tweede ronde die donderdag op vrijdagnacht wordt afgewerkt. Met daarbij ookaandacht voor wat minder bekende spelers, die wellicht wel een toekomst in de NBA hebben, en voor hun team eventueel voor een upset kunnen zorgen.

#22 R.J. Hunter, Guard (derdejaars) voor de #14 Georgia State Panthers

De eerste speler uit deze lijst komt uit voor het bescheiden Georgia State, een universiteit die weliswaar uit Atlanta komt, maar weliswaar toch in de schaduw staat van de grote ‘buren’ Georgia en Georgia Tech. De beste speler uit de staat komt echter toch uit voor Georgia State, dat is namelijk R.J. Hunter.

Hunter vormt bij de Panthers een altijd mooie vader-zoon combo, aangezien vader Ron Hunter de coach is voor Georgia State. Toch mag er niet gesteld worden dat R.J. alleen hierom bij de selectie zit, want sinds zijn eerste jaar is hij al jaarlijks goed voor minimaal zeventien punten. Toch is het wel te hopen dat R.J. in de wedstrijd tegen #3 Baylor beter in vorm is dan zijn vader, die nota bene bij het vieren van de Sun Belt-titel zich blesseerde aan zijn achillespees.

De kansen van de Panthers liggen volledig in handen van Hunter, die in het toernooi om de Sun Belt Conference in de kwart- en halve finale goed was voor respectievelijk 35 en 32 punten, maar in de finale slechts tot negen punten kwam. Wil Georgia State voor een upset zorgen, dan moet Hunter snel zijn stroke vinden, maar als Baylor hem uit de wedstrijd weet te halen, dan spelen de Panthers al bij voorbaat een verloren wedstrijd.

Ook leuk om te lezen