NCAA: South bracket breakdown

Door

Kansas State v Kansas - Big 12 Championship

Selection Sunday is het hoogtepunt in de aanloop naar March Madness. Het betekent het einde van alle speculaties, die in Amerika bracketology heet. Al is dat meer dan speculeren. Het is een soort wiskunde/wetenschap zonder het exacte einde. Dat exacte einde bepaald namelijk de NCAA selection Committee. Meest opvallende afwezige: kampioen Kentucky Wildcats.

De No. 1 in de South Region is Kansas Jayhawks. Zij wonnen de meeste zware wedstrijden van iedereen, werden (gedeeld) kampioen van de Big 12 Conference en won het Big 12 Tournament. Hun eerste serieuze hobbel zou North Carolina Tar Heels (8) kunnen zijn. In de tweede ronde al! En anders wachten er nog pittige andere struikelblokken als Michigan Wolverines (4) en VCU Rams (5).

Later in het schema, vanaf de Elite 8, kan Kansas uitkomen tegen Georgetown (2), Florida (3) of UCLA (6) als die zich niet verslikken in bijvoorbeeld Minnesota of San Diego State. Zo zwaar als Louisville het heeft in de MidWest section, krijgt Kansas het normaal gesproken niet. Het team van coach Bill Self is daarvoor normaal te uitgebalanceerd.

Klik hier voor het complete NCAA Tournament bracket

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen