NCAA: East bracket breakdown

Door

Indiana v Michigan

Selection Sunday is het hoogtepunt in de aanloop naar March Madness. Het betekent het einde van alle speculaties, die in Amerika bracketology heet. Al is dat meer dan speculeren. Het is een soort wiskunde/wetenschap zonder het exacte einde. Dat exacte einde bepaald namelijk de NCAA selection Committee. Meest opvallende afwezige: kampioen Kentucky Wildcats.

In de East section is Indiana Hoosiers de No.1 seed. De discussie was of Miami Hurricanes (2) dat niet had moeten zijn. Het NCAA Tournament committee vond van niet, en daar is wat voor te zeggen. Ja Miami heeft een topseizoen gedraaid, maar Indiana deed dat ook.

Problemen kunnen onstaan tegen Temple (9) of NC State (8) in de tweede ronde. NC State was bij de favorieten aan het begin van het seizoen. Dat viel tegen, tot het einde van het seizoen. Maar March Madness heet niet voor niet zo. NC State zou best wel eens klaar kunnen zijn voor dit toernooi en dan de Hoosiers het heel lastig maken, vroeg in het toernooi. Mocht dat niet zo zijn, Dan zou Syracuse Orange (4) wel eens roet in het eten kunnen gooien in de Sweet 16. Mits zij afrekenen met UNLV (5).

In het onderste deel van het East schema moet Miami in de tweede ronde afrekenen met (waarschijnlijk) Illinois. Marquette (3) en Butler Bulldogs (6) zijn andere mogelijke sta in de weg teams onderweg naar de Elite 8 waar volgens de seedings Indiana en Miami elkaar moeten tegenkomen.

Klik hier voor het complete NCAA Tournament 2013 bracket

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen