NCAA BB Conference Preview: Final Four

Door

Duke v Louisville

In januari en februari vechten ruim 350 teams in 32 conferences voor een plek in het NCAA Tournament. De meeste conferences zijn zo klein of zwak dat het haast onmogelijk is voor scholen om zich te plaatsen voor The Big Dance. Andere conferences zijn zo sterk dat je gerust tien scholen kunt afvaardigen voor March Madness. Toch komt er geregeld een kleine school door de selectie. En in de top conferences kun je maar beter kampioen worden of het conference tournament winnen. Anders ben je overgeleverd aan de NCAA keuzecommissie. Bij SportAmerika kijken Frank Wielaard en Vincent Van Genechten deze week in zes delen vooruit en kan ook jij jouw mening geven. Zoekend naar favorieten, verrassingen en misschien zelfs een Cinderella.

In dit laatste deel laten Frank en Vincent hun licht schijnen over de Final Four. Het is nog heel ver tot het eerste weekend van april, als de Final Four in het stadion van de Dallas Cowboys op het programma staat. En in de strijd om 32 conference titels kan een heleboel gebeuren, maar het is wel leuk om te kijken of we de beste vier scholen van het seizoen nu al kunnen voorspellen. Lees ook: deel 1: SECdeel 2: ACCdeel 3: Pac-12deel 4: Big 12 en deel 5: Big Ten.

VINCENT VAN GENECHTEN

Final Four voorspelling:

Arizona Wildcats

Dit team heeft alles om zich te kronen tot NCAA-kampioen. De Wildcats moeten niemand vrezen aangezien ze een veelvloed aan opties hebben, zowel offensief als defensief.

Michigan State Spartans 

Het meest ervaren team in college basketball. Daardoor ook het meest op elkaar ingespeelde team. Altijd onder controle en dus steeds gevaarlijk. Op hun best in moeilijke wedstrijden.

Ohio State v Michigan State

Ohio State Buckeyes 

Defense wins championships? Dan staan de Buckeyes er goed voor. Bovendien is Ohio State sterk op de perimeter met Craft (foto), Ross en Smith Jr. Vooral de ervaring van Craft doet veel. De Buckeyes zijn zo goed als het niveau van hun point guard.

Syracuse Orange 

Minder ervaren als Michigan State maar ongelooflijk getalenteerd en veelzijdig. Ennis leidt de dans met Fair en Cooney op de wing, en Grant up front. Zes zeges op rij moet kunnen voor de Orange.  

 

FRANK WIELAARD

Final Four voorspelling:

Syracuse Orange

Als de mannen van Jim Boeheim constant kunnen blijven en er niet toevallig een Cinderella in de weg zit tijdens het toernooi, dan is dit de No. 1 seed in de Final Four.

Michigan State Spartans 

Misschien net wel/net geen No. 1 seed bij aanvang van de Big Dance. Dit team is zo ervaren en kan met zo veel tegenstand nog groeien in de Big Ten titelstrijd. Als dat lukt, zijn ze klaar voor de Final Four run.

Florida GatorsFlorida Gators v Arkansas Razorbacks

Geen No. 1 seed bij aanvang van het toernooi, maar het team van coach Donovan kan tegenstanders zo in de war maken met hun defense dat ze ver gaan komen.

Iowa State Cyclones

Het team van headcoach Fred Hoiberg staat nu lang wachten in de top 10 in de rankings. Daar zullen ze nog even blijven, is mijn veilige voorspelling. Ze zijn erbij in maart en kunnen zes wedstrijden op rij winnen, tegen wie dan ook.

 

JOUW MENING

polls


polls

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen