NBA zet vijf kerstpartijen op het menu

Door

 Goed voor de familie- of vriendenband is het niet.  Maar ja, het gaat tenslotte om de openingsdag van de NBA. Die valt dan op eerste kerstdag en dan ook nog eens met absolute knallers. De kans is groot dat menig liefhebber de dis laat voor wat ie is en in plaats daarvan voor de tv of achter de computer kruipt, zeker nu er vijf wedstrijden op het menu staan.

Wie zondag 25 december de hele dag z’n snor wilt drukken, kan gewoon zeggen dat hij naar de NBA gaat kijken. De bond had een tripleheader geprogrammeerd waar de fans al van gingen watertanden. Stern en zijn kompanen hebben vrijdag bekend gemaakt daar nog eens twee wedstrijden aan toe te voegen.

Oklahoma City Thunder ontvangt die avond de Orlando Magic en Los Angeles Clippers brengen een bezoek aan de Golden State Warriors. ,,Het is een andere openingsdag dan alles wat hiervoor is gebeurd en wedstrijden met Kerst zijn altijd groot geweest voor de NBA”, aldus Jeff Gundy, analist voor ESPN.

Het nieuwe NBA-seizoen begint zoals het in juni eindigde. Kampioen Dallas Mavericks trapt de jaargang in Wimbledonachtige traditie af tegen de runner-up van 2011. LeBron James, Dwayne Wade, Chris Bosh en de rest van de Miami Heat kunnen meteen wat rechtzetten.

Daarna maakt Mike Brown zijn debuut voor de Lakers in het Staples Center tegen de Chicago Bulls; de ploeg met het beste record in de reguliere competitie van vorig jaar, met Tom Thibodeau als coach van 2010-2011 en Derrick Rose als MVP van de league.

Na deze strijd wacht de klassieker in het oosten tussen de Boston Celtics en de vorig jaar al sterk gereviseerde New York Knicks. Daar heeft de NBA dus nog twee pittige partijen aan toegevoegd, waardoor de kijker zich van het middaguur tot middernacht (Amerikaanse tijd) kan blijven vergapen.

,,Iedereen kijkt naar de eerste wedstrijd alsof het een kampioenswedstrijd is”, zei Luol Deng van de Bulls eerder deze week tegen ESPNChicago. ,,We verheugen ons er erg op.” Na al het getouwtrek tussen clubbazen en spelers over een nieuwe CAO zijn de Bulls niet de enigen die niet kunnen wachten.

Foto: farm6.static.flickr.com/

Ook leuk om te lezen