NBA wil New Orleans Hornets kopen

Door

NBA-baas David Stern maakte maandag bekend dat de NBA op het punt staat de New Orleans Hornets te kopen. De financiële situatie in New Orleans is op dit moment niet bepaald rooskleurig te noemen en daarom besloot George Shinn, grootaandeelhouder van de Hornets zijn deel te verkopen. Omdat er geen investeerders werden gevonden, besloot de NBA in te stappen om er zodoende ervoor te zorgen dat de toekomst van de club voorlopig gered is.

Shinn was meer dan twintig jaar betrokken bij de Hornets. Hij richtte de club in 1988 op in Charlotte en daar speelde het tot 2002. Op dat moment verhuisde het team naar New Orleans. In de jaren verhuisde het team twee seizoenen naar Oklahoma City, aangezien de orkaan Katrina teveel schade had aangericht in New Orleans. Na die twee seizoen verhuisde de ploeg gewoon weer terug naar ‘the Big Easy’.

Mocht de deal doorgaan, dan stelt de NBA Jac Sperling aan als de man die alles in de gaten moet houden. Sperling is op dit moment de vice-voorzitter van het NHL-team Minnesota Wild. Het zou overigens voor de eerste keer in de historie zijn dat een team wordt beheerd door de NBA.

De New Orleans Hornets verraste dit seizoen door te openen met een verbluffende 11-1 reeks, maar is inmiddels iets teruggezakt. Op dit moment heeft het team van coach Monty Williams een 13-7 record en staat het daarmee derde in de Southwest, vier overwinningen achter op de San Antonio Spurs.

Ook leuk om te lezen