NBA West Ranks [4]: Los Angeles Clippers

Door

Het is nog iets meer dan een week tot de start van het nieuwe NBA-seizoen. SportAmerika neemt tot de opening de teams die de play-offs gaan halen (volgens ons, wees het er gerust mee oneens) nader onder de loep. Western Conference #4: Los Angeles Clippers.

Nog niet zo heel lang geleden telde er maar een team echt mee in Los Angeles en dat waren de Lakers. De Clippers maakten grote fouten in de draft en gaven veel te veel geld uit aan spelers die dat niet waard waren. Maar met de komst van Blake Griffin en Chris Paul zijn de Clippers de status van zwarte schaap in de league in een klap ontstegen en doen er nu alles aan om grote broer de Lakers naar de kroon te steken.

Na het eerste seizoen, waarin voor het eerst in zes jaar de play-offs werden gehaald, zijn de Clippers op dit moment alweer hard aan de weg aan het timmeren. De Lakers maakte de meest nieuwswaardige trades met Nash en Howard, maar ook de Clippers versterkten zich wel degelijk. Als eerste werd Lamar Odom gehaald. Odom begon zijn carrière in 1999 ook bij de Clippers. De Clippers betaalden een ietwat hoge prijs voor Odom, omdat ze ook gewoon hadden kunnen wachten totdat de Mavericks zijn contract zouden afkopen, maar ze namen geen risico. Terecht, want als Odom zijn oude vorm in L.A. weer hervindt,is hij zo weer een kandidaat voor de Sixth man of the year award.

Naast Odom werd nog een veteraan toegevoegd aan het team. Grant Hill is ondertussen 39 en als zijn contract afloopt is hij de 40 ruim gepasseerd, maar Grant heeft nog genoeg plezier in het spelletje. Met zijn 39 jaar is hij misschien aan de oude kant, maar vorig jaar wist hij in Phoenix toch gewoon tien punten per wedstrijd te scoren en alleen daarom zal hij al een belangrijke bench player worden bij de Clippers.

Maar de Clippers waren nog niet klaar. Er werd nog een 30 plusser toegevoegd aan het  roster. Jamal Crawford had een teleurstellend seizoen in Portland achter de rug en wilde dolgraag naar de Clippers. Crawford werd twee jaar geleden verkozen tot Sixth man of the year. Met een gemiddelde van vijftien punten per wedstrijd gedurende dertien jaar in de NBA moet hij de Clippers van de benodigde punten gaan voorzien. Crawford staat nog om twee andere dingen bekend, hij raakt gemiddeld 85% van zijn vrije worpen met een hoogtepunt van 93% vorig seizoen. Naast dit heeft Crawford ook nog een heus NBA record in handen. Hij heeft de meeste four point plays ooit in een carrière.

Er vertrokken natuurlijk ook nog mensen uit Los Angeles. Zo tekende Nick Young bij de 76’ers en werd Reggie Evans naar Brooklyn gestuurd voor een pick in de tweede rond van de draft en een trade exeption. Randy Foye tekende een contract voor een jaar in Utah en Kenyon Martin vertrok ook uit de ‘The City of Angels’.

Het komende seizoen gaan de Clippers beter presteren dat vorig jaar. Nu hebben ze een heel jaar samen kunnen doorbrengen en ook een training camp, iets wat vorig jaar vanwege de lockout niet het geval was. Reken er maar op dat we de Clippers weer in de play-offs zullen vinden. Met mannen als Jordan, Griffin, Paul en Billups en een verbeterde bank zouden ze weer de strijd aan kunnen gaan met Oklahoma City Thunder en de Lakers voor de titel ‘De beste van het westen’.

Lees hier de NBA West Ranks van eergisteren: #5 Memphis Grizzlies.

Ook leuk om te lezen