NBA Update: Wolves waiven first pick Bennett

Door

PI-NBA-Anthony-Bennett-Minnesota-Timberwolves-110114.vadapt.620.high.0

Drake en Future brachten gisteren hun mixtape What A Time To Be Alive uit en voor elke NBA-speler in deze update zat er wel een toepasselijk nummertje bij. Anthony Bennett zal waarschijnlijk Live From the Gutter op hebben staan, terwijl Luke Ridnour een dansje doet op Change Locations. Barnes heeft $-tekens in zijn ogen en staat met Tristan Thompson champagne te spuiten op Diamonds Dancing. En Curry? Die heeft al weken Back To Back in zijn discman. Goed, door naar de update!

Wolves en Bennett gaan uit elkaar
De naam van Anthony Bennett lijkt de boeken in te gaan als grootste draft mislukkeling aller tijden. Het contract van de verrassende eerste pick uit de draft van 2013 wordt volgens Yahoo! ontbonden door de Minnesota Timberwolves, waarna de forward vrij is om te gaan en staan waar hij maar wil. De vraag is echter of er nog wel een NBA club interesse zal tonen in het 22-jarige (voormalig) talent. Want als je niet genoeg bent voor de selectie van de Timberwolves, voor wie dan wel?

Bennett is een tweener: niet atletisch genoeg voor de small forward positie en te klein voor de power forward positie. Hij heeft geen jumpshot om jaloers op te zijn en ook geen post-moves die hem gevaarlijk maken in de buurt van de basket. Het duurde niet voor niets 33 wedstrijden voordat Bennett meer dan tien punten in een duel maakte. De stevige forward had het lastig op het veld met vrijwel alle aspecten van het spel en een carrière op een ander continent licht in het verschiet. Wellicht dat hij daar zichzelf herontdekt.

Bennett is de eerste first pick in de geschiedenis wiens vierjarige rookie-contract ontbonden wordt. Ook is het niet eerder gebeurd dat zo’n contract niet verlengd werd. We zullen de komende jaren zien of de Canadees, die gewoon fit is, zich weet terug te knokken of zich voorgoed in het rijtje Kwame Brown en Michael Olowokandi zal nestelen. Ter motivatie nog een keer deze video van Gary ‘The Glove’ Payton.

Ridnour neemt sabbatical
Luke Ridnour zat deze zomer lekker op de bank, bij te komen van een lang seizoen bij de Orlando Magic, totdat hij een telefoontje kreeg dat hij naar een nieuwe ploeg verhandeld werd. Dat is nooit leuk, maar hey! Het is een business. Wat hij toen nog niet wist is dat hij een dusdanig telefoontje vervolgens nog driemaal zou krijgen. Als klap op de vuurpijl werd de 34-jarige point guard vervolgens gedumpt en zat hij zodoende zonder club.

“Dat nooit meer”, zal hij hebben gedacht. Ridnour maakte gister bekend geen behoefte te hebben om te spelen komend seizoen. Hij kondigde nog geen pensioen aan, maar de kans bestaat dat de voormalige ster van de University of Oregon helemaal niet meer zal terugkeren. Ridnour speelde zijn beste jaren bij de Timberwolves, waar hij tussen 2010-2013 voor speelde.

Barnes weigert contract van 64 miljoen
De salarissen in de NBA maken een ware revolutie door. Waar de huidige MVP Stephen Curry in 2012 nog genoegen nam met 44 miljoen voor vier jaar is het anno 2015 niet meer dan normaal voor spelers als Harrison Barnes om 64 miljoen naast zich neer te leggen. De Golden State Warriors wilden de small forward voor vier jaar vastleggen, maar hij heeft zelf andere plannen en wil kijken of hij geld hij kan krijgen na komend seizoen.

Barnes, die basisklant was in het kampioensteam van Steve Kerr, volgt daarmee het voorbeeld van Tristian Thompson. De power forward van de Cleveland Cavaliers is nog altijd een free agent en het ziet er niet naar uit dat er snel een deal zal worden gemaakt. Thompson wil de max, terwijl de Cavs ruim veertien miljoen minder biedt.

Curry bij Colbert

Tot slot een filmpje. Want van al dat lezen moet je even bijkomen. Dus bekijk hier Curry op bezoek bij The Late Night Show:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen