NBA Update: Wade omarmt Beasley en babyface Gasol

Door

T-Mobile Rookie Challenge & Youth JamMet de terugkeer van Michael Beasley bij Miami was het de vraag hoe de sterren de recidivist zouden ontvangen. Dat lijkt echter wel snor te zitten. Dwyane Wade toonde vrijdag als eerste liefde voor zijn nieuwe voormalig en huidig teamgenoot. Op Instagram plaatste hij een foto van hem en Beasley uit het jaar 2008 en verwelkomt hem terug in de #Heatfamily.


Bij de Phoenix Suns zijn ze vooral blij dat ze van de wilde escapades van de 24-jarige cowboy zijn verlost. Voormalig NBA-speler en huidig radioanalist Tim Kempton van de Phoenix Suns vertelt in de Miami Herald dat hij afgelopen seizoen speciaal de verrichtingen van het probleemkind in de gaten hield. “Iedereen trekt zijn handen van hem af, alleen heeft Beasley dat zelf nog niet door. Daarom snap ik ook niet waarom Miami deze jongen contracteert. Bij de Suns hadden we een coach speciaal voor hem, om hem op het rechte pad te houden. Drie keer kon de coach er niet bij zijn, en wat gebeurde er? Een aanklacht voor drugsbezit, een aanklacht voor poging tot verkrachting en een aanklacht voor het rijden met een vals rijbewijs.”

Ook op het basketballveld was er genoeg te klagen. De egoïtische nukken van Beasley irriteren zowel de spelersgroep als de trainers. Kempton: “De vraag was elke avond welke Beasley er zou staan. Soms speelde hij weergaloos en begrijp je weer waarom hij altijd als grote talent werd bestempeld. Maar vaak had hij oogkleppen op en besloot hij alles zelf te doen, tot frustratie van teamgenoten. Bij de Suns had hij een perfecte mogelijkheid om zich op te werpen als topscorer, juist omdat het niet goed ging. Daarnaast is zijn defense dramatisch. Voordat hij in de NBA kwam, hoefde hij nooit aan verdedigen te denken. Hij was aanvallend zo sterk dat hij zijn werk aan de andere kant van het veld ‘mocht’ vergeten. Hij begrijpt de patronen van de tegenstander niet en daarom kiezen teams vaak voor een aanval over Beasley.”

Tot slot stelt Kempton een haast retorische vraag. “Hij is een goede jongen, maar kunnen zijn brein en volwassenheid zijn hoeveelheid talent evenaren, gezien al de kansen die hij heeft gehad? Ik weet niet of hij de demonen uit zijn hoofd kan krijgen.”

Rookie Oladipo wilde niet naar Cavaliers
Het in januari 2014 zal een warm welkom worden voor rookie Victor Oladipo in Cleveland. De nummer twee van de afgelopen NBA Draft riep tijdens een speciaal evenement voor seizoenkaarthouders van Orlando Magic dat hij absoluut niet door de Cleveland Cavaliers geselecteerd had willen worden. De Magic waren zo enthousiast over die liefdevolle uitspraak, dat ze naar Twitter togen om het van de daken te tweeten. Toen vele haters zich meldden, werd het bericht snel gedeletet. Oladipo trok vervolgens toch maar het boetekleed aan en verontschuldigde zich via zijn account.


Rivers: Perkins was Garnetts beschermer
Kendrick Perkins is vaak het lijdend voorwerp als het gaat om stuntelige optredens. Toch geeft voormalig Celtics-coach Doc Rivers toe dat zijn transfer van Boston naar Oklahoma de reden is voor de moeizame seizoenen die volgden voor Beantown. Perkins vertrok in 2011 naar OKC en de Celtics kregen daar onder meer Jeff Green voor terug. Het eerste jaar speelde diezelfde Green niet vanwege een zware hartoperatie, maar dat was niet de enige reden waarom de kampioenen van 2008 minder waren, volgens Rivers. “Perkins was de beschermer van Kevin Garnett”, zegt hij tegen WEEI Green Street. “We verloren met hem enorm aan stootkracht. Het is geen toeval dat na het vertrek van Perkins KG veel tikken van tegenstanders te verwerken kreeg. Perk voorkwam die altijd.”

Gasol tien jaar jonger in één scheerbeurt
Een weddenschapje met broer Marc heeft Pau Gasol omgetoverd van een slaperig ogende slungel tot een okselfrisse babyface. De gebroeders zijn deze maanden druk met de Gasol Foundation om kinderen gezonder te laten leven. De aanvoerder van het minst gezonde team van deze zomer moest zich scheren. Voor Pau was dat volgens eigen zeggen al negen jaar geleden. Een tondeuse heeft de oudste broer dus een vermogen aan scheermesjes bespaard. YouTube dient als bewijs voor de scheerbeurt. Zeg nou zelf: hij oogt weer als een rookie, nietwaar?


NBA 2013-2014 preview
Met nog anderhalve maand voor de boeg worden de NBA-redacties steeds enthousiaster en drukker. De pre-seasonwedstrijden komen dichtbij en de teamanalyses vloeien rijkelijk. Beeld ontbreekt echter nog. Daarom deze schitterende preview van Ballislife.


Overig nieuws:
– Het is mogelijk dat de Boston Celtics komend seizoen gaan ‘tanken’ om zodoende een goede draftpick voor 2014 te krijgen. Kris Humphries, overgekomen van de Brooklyn Nets, gaat daar niet aan meewerken: “Ik wil daar geen deel van uitmaken. We moeten bewijzen dat de mensen die ons afschrijven het mis hebben.”
– Het zoveelste deel ellende valt Lamar Odom ten deel. Hij is officieel aangeklaagd voor het rijden onder invloed en staat een mogelijke celstraf van zes maanden en een boete van duizend dollar te wachten.
– Dat Gilbert Arenas ook onschuldige grappen kan maken is een beetje ondergesneeuwd vanwege de pistool- en vuurwerkincidenten van de voormalig superster. Op Instagram postte hij een foto van een t-shirt waar de voormalig presidentskandidaat John McCain Nick Young op zijn gezicht timmert. Het origineel was McCain die Barack Obama sloeg in strijd om het presidentschap van Amerika in 2008. Dat was tevens het rookiejaar van Young bij de Washington Wizards. Arenas was de grote mond van Young zat en liet deze shirts drukken. Volgens Young werd het een hit: “Dit moest ik doorstaan in mijn debuutseizoen, haha. De shirts waren allemaal uitverkocht!”, reageerde de huidige Lakers-speler.

– Dallas heeft Devin Ebanks aan de selectie toegevoegd voor het trainingskamp. De 23-jarige small forward komt over van de Los Angeles Lakers, waar hij in drie seizoen slechts 63 wedstrijden speelde.
– Tijdens EuroBasket 2013 gisteren geen verrassingen. Litouwen ontpopt zich steeds meer tot kanshebber voor de titel, terwijl de Fransen afrekenden met de sterke Letten.

Poule E
Litouwen – België 86-67
Oekraïne – Servië 82-75
Frankrijk – Letland 102-91

Foto’s: Getty Images en Instagram

Ook leuk om te lezen