NBA Update: Trickshots en aftellen tot het seizoen

Door

Houston Rockets v Portland Trailblazers Ð Game Six
Nog anderhalf nachtje slapen en de NBA is back! Teams puzzelen het eind van de bank voor elkaar en dollen nog wat op trainingen, want vanaf morgen mag de gameface weer op. Ondertussen wil JJ Barea weer voor de prijzen spelen en wil hij een last-minutetransfer maken van de Minnesota Timberwolves naar zijn oude liefde Dallas Mavericks.

De kleine Puerto Ricaan keert daarmee na drie seizoenen terug bij de club waar hij in 2011 de titel mee won. Er is echter een klein probleempje: de Mavs stromen over van de point guards: Jameer Nelson, Raymond Felton, Devin Harris en Gal Mekel. De komst van Barea zal wellicht het einde betekenen voor Mekel of center Greg Smith.

De periode van Barea bij de Wolves was geen bijster succesvolle. Hij begon met een career high in punten en assists in zijn eerste seizoen, maar hij zag zijn speelminuten onder de twintig per duel zakken afgelopen jaar. Voor hem het teken om andere oorden op te zoeken. Met de Mavs hoopt hij weer een gooi te doen naar de titel. Echter, hij doet er slim aan eerst even zijn speelkansen in te schatten.

Trickshots met Lillard en Aldridge
De Portland Trail Blazers openen woensdag hun seizoen in eigen huis tegen de Oklahoma City Thunder. In de aanloop daar naartoe is het nog even ontspannen geblazen voor de sterren. Op de training doen Damian Lillard en LaMarcus Aldridge nog even een trickshot-competitie. De winnaar is vrij voorspelbaar en de reactie van de verliezer is enigszins hilarisch.

Leonard nog geen nieuw contract
De MVP van de afgelopen NBA Finals, Kawhi Leonard, heeft nog altijd geen nieuw contract bij de San Antonio Spurs getekend. De vierdejaarsprof heeft tot vrijdag de tijd om er met de club uit te komen. Indien dat niet lukt, wordt hij een restricted free agent en hebben de Spurs komende zomer het recht om elk bod te evenaren en zodoende Leonard te behouden. Leonard is uiteraard op zoek naar een max-contract, maar de Spurs hebben hem blijkbaar dat offer nog niet gedaan.

Nowitzki trots op Nash
Met het mogelijke NBA-afscheid van Steve Nash is het terugblikken op een gigantisch mooie carrière begonnen. Oud-teamgenoot Dirk Nowitzki steekt bij ESPN de loftrompet over de tweevoudig MVP. “Ik zei tegen hem: als iemand mij ooit zegt dat een witte, Canadese spelverdeler van 1,83 meter back to back MVP-titels wint, dan ben je absoluut gestoord. Hij heeft een fantastische mentaliteit en als voormalig teamgenoot en goede vriend was het enorm pijnlijk om hem opnieuw geblesseerd te zien raken.”

Kort nieuws
– De Detroit Pistons hebben center Aaron Gray weggestuurd. Hij kampt met een hartblessure en het is maar de vraag of hij überhaupt nog in actie zou komen dit seizoen.
– De New York Knicks willen van Travis Outlaw af. Hij verdient komend seizoen drie miljoen dollar en dat vinden ze in The Big Apple wat veel. Dat maakt tevens de weg vrij voor de ongedrafte rookie Travis Wear.


– Jason Richardson staat nog altijd op de loonlijst van de Philadelphia 76ers, maar speelde al ruim anderhalf jaar niet meer. Hoewel hij de grootverdiener is, lijkt het er niet op dat hij ooit nog in actie gaat komen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Damian Lili Lili Liliaaaaarrdddd! #BOSS

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen