NBA Update: Thrilla in Manila, Hibbert en Duncan

Door

Houston Rockets v Indiana PacersJames Harden scoorde 21 punten en leidde de Houston Rockets naar een 116-96 overwinning op de Indiana Pacers. Het was de eerste NBA preseasonwedstrijd ooit in de Filipijnen. NBA-commissaris David Stern zei dat landen geobseerderd door basketbal ideaal zijn voor oefenwedstrijden. Stern sluit niet uit dat er in de toekomst meer wedstrijden gespeeld zullen worden in het Zuid-Oost Azië.

Hibbert en Duncan

Een 14-jarige Roy Hibbert stelde zich tijdens All-Star Weekend in 2001 voor aan zijn idool Tim Duncan. Wie had toen kunnen denken dat beide heren twaalf jaar later trainingspartners en goede vrienden zouden zijn? “Hij had een geweldig seizoen vorig jaar”, aldus Duncan over de tien jaar jongere center van de Pacers. “Hij komt hier om hard te werken en zichzelf te verbeteren. I’ve always been excited to have him.”

Lees hier het artikel: Roy Hibbert doin’ work with Duncan

Slecht nieuws voor de Charlotte Bobcats. Veteraan Brendan Haywood moet de eerste twaalf weken van het seizoen missen vanwege een voetblessure. Haywood was afgelopen seizoen goed voor 3.5 punten en 4.8 rebounds per wedstrijd. Nu Haywood wegvalt in de lineup opent dit de deur voor big man Bismack Biyombo.

Nog meer blessure nieuws. De Detroit Pistons moeten guard Rodney Stuckey voor onbepaalde tijd missen nadat hij zijn duim brak toen hij de deur van zijn auto dicht smeet. Ouch. Deron Williams laat de komende drie preseasonwedstrijden van de Brooklyn Nets aan zich voorbij gaan. D-Will is herstellende van een gekneusde enkel. 

Magic Johnson weg als analist bij ESPN

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen