NBA Update: The Brow kweekt spieren, Lakers halen point guard

Door

davis

Pas op voor The Brow!
De eerste kritiek die Anthony Davis altijd maar weer te horen kreeg in de NBA was dat hij te smal gebouwd is om te ‘bangen’ met de zware jongens in de league. Die kritiek was terecht, want Davis had vaak heel wat problemen met bijvoorbeeld DeMarcus Cousins te verdedigen in de post.

Tijd dus om extra spiermassa te kweken, moet The Brow gedacht hebben. De big man van de New Orleans Pelicans trok daarom de fitnessruimte in en zou mede dankzij een uitstekend dieet aan 253lbs zitten. Een heel stuk sterker dan zijn 240lbs waarmee hij het voorgaande seizoen aanvatte.

“Hij zal nooit stoppen met pizza eten, maar ik heb hem eindelijk zover gekregen om zeevruchten te eten”, stelt Pelicans’ fitnesscoach Jason Sumerlin. “Anthony moest meer leren eten. Enkel door meer proteïnen en calorieën op te nemen, kan je bijkomen. Hij heeft nu ook zijn eigen kok, zodat hij eens kan experimenteren. Zijn dieet veranderen, is al de helft van de strijd gewonnen.” Davis zou verder ook werken aan zijn driepunters.

Lakers halen point guard
De LA Lakers hebben zich versterkt met Marcelo Huertas. De Braziliaanse point guard ondertekende een contract voor één seizoen bij het team van Kobe Bryant. De 32-jarige Huertas speelde de voorbije zes seizoenen in de Spaanse ACB voor Barcelona en brengt dus heel wat ervaring met zich mee naar LA. Bij de Lakers komt hij in een backcourt terecht met D’Angelo Russell, Jordan Clarkson, Lou Williams en Bryant.

Huertas was vorig seizoen goed voor gemiddeld zeven punten en vijf assists in Spanje. Hij is ook de floor leader van het Braziliaanse nationale team en speelde al talrijke FIBA America’s toernooien, WK’s en Olympische Spelen met zijn land. “In de NBA is er veel meer ruimte”, stelde Huertas nog in april. “Mijn kracht ligt in de pick & roll, het vinden van open ploegmaats en schoten maken vanaf mid-range. Ik wil ook een leider zijn voor de jonge spelers.”

Westbrook trouwt…in simpele outfit
Russell Westbrook trouwde afgelopen weekend met zijn liefje Nina Earl. De energieke point guard van de OKC Thunder deed dat opvallend genoeg in een vrij simpele outfit. Dat zijn we niet meer gewoon van Westbrook, die doorgaans vrij excentriek gekleed door het leven goed.

Maar alle gekheid op een stokje: proficiat Russ en Nina!

Whiteside is BIG
“Mensen snappen niet altijd even goed hoe groot ik eigenlijk ben”. Dat zei Hassan Whiteside op Instagram, waarbij hij een foto voegde waarop te zien is hoe hij een basketbalring aanraakt zonder te springen. De Heat-center is een BIG man…

I don’t think people realize how big I am and how long my arms are I’m just hanging 😴 #its10feetlol

Een foto die is geplaatst door Hassan whiteside (@hassanwhiteside) op

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen