NBA Update: Rose terug in Chicago, Bhullar in NBA

Door

New York Knicks v Sacramento Kings

Team USA speelt vannacht in Chicago een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië. Het is de eerste keer sinds zijn blessure dat Derrick Rose terugkeert naar het United Center in Chicago voor een wedstrijd. De point guard kijkt er dan ook erg naar uit.

“It’s very exciting,” Rose said after Team USA’s practice Friday. “Saturday is the start of a new journey. It starts pretty quick. We know that it’s an exhibition game, but we still got to go out there and just try to take it as serious as possible and go out there and really go over our game plan.”

DeMarcus Cousins zal niet spelen. De power forward van de Sacramento Kings heeft nog last van een knieblessure, die hij donderdag opliep tijdens de training. Volgens verschillende bronnen zijn Derrick Rose, Stephen Curry, James Harden en Anthony Davis zeker van een plaats in de starting lineup en dus zal Harden op small forward gaan spelen. De wedstrijd begint vannacht om 3:00.

Carmelo Anthony
Gisteren verscheen er een opmerkelijk bericht over Carmelo Anthony. De speler van de New York Knicks zou volgens verschillende Amerikaanse media voorschotten krijgen op zijn salaris. De zevenvoudig All-Star zal de helft van de 22,5 miljoen, die hij dit jaar moet krijgen, eerder op zijn bankrekening zien staan. In het contract van Melo is opgenomen dat dit ook voor de rest van de jaren geldt. Het is overigens volledig volgens de regels. NBA-spelers mogen namelijk vijftig procent van hun jaarlijkse salaris eerder ontvangen. Anthony is zeker niet de eerste speler in de geschiedenis met een dergelijke regeling. Zo liet J.R. Smith dit afgelopen zomer ook opnemen in zijn contract. Ook hij krijgt dus voorschotten op zijn driejarig contract ter waarde van achttien miljoen dollar.

Sim Bhullar
De Sacramento Kings bereikten vrijdag een overeenkomst met Sim Bhullar. De 2 meter 26 (!) lange center is de eerste speler van Indiase afkomst die in de NBA aan de slag gaat. Mocht Bhullar komend seizoen debuteren in de NBA, dan is hij de grootste speler. Op dit moment is dat nog Hasheem Thabeet met 2 meter 21.

San Diego State v New Mexico State

Isaiah Thomas
Isaiah Thomas heeft donderdag in New York een operatie aan zijn pols ondergaan. Hierdoor mist de point guard een aantal weken, maar hij zal waarschijnlijk volledig fit op het trainingskamp van zijn nieuwe werkgever, de Phoenix Suns, verschijnen. Op 26 december keert hij met de Suns terug in Sacramento.

Shaun Livingston
Naast Thomas heeft ook Shaun Livingston te maken met een blessure. De 28-jarige speler van de Golden State Warriors kan de komende zes tot acht weken niet in actie komen vanwege klachten aan de teen. Hij mist waarschijnlijk het trainingskamp met de Warriors, maar zal op tijd fit zijn voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Livingston kwam deze zomer over van de Brooklyn Nets. Afgelopen seizoen scoorde hij gemiddeld 8,3 punten per wedstrijd.

Nick Young
NBA-fans vragen zich misschien af waarom Nick Young van de Los Angeles Lakers geen tatoeages heeft op zijn rechterarm. “Swaggy P” gaf op Twitter zelf het antwoord.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen