NBA Update: Spanje, Brazilië winnen op WK

Door

6551e2c558fe

Team USA won gisteren eenvoudig van Finland en mag vanavond aantreden tegen het toch iets sterkere Turkije. Er gebeurde echter meer op de eerste speeldag van het WK in Spanje. Een terugblik.

Pau Gasol op dreef voor Spanje
Thuisland Spanje mocht aantreden tegen Iran. Na een sterk eerste kwart stond het al 18-27 voor de Spanjaarden, een voorsprong die zij niet meer uit handen gaven. De wedstrijd eindigde in een 60-90 overwinning voor de gastheren van dit wk.

Uitblinker bij Spanje was Paul Gasol. De veteraan die deze zomer verhuisde van Los Angeles naar Chicago maakte 33 punten en pakte daarbij acht rebounds. Zijn broer Marc noteerde een double-double met vijftien punten en tien rebounds. Bij Iran was Mahdi Amrani de uitblinker met achttien punten.

Brazilië verslaat Frankrijk
Andere outsiders voor de eindoverwinning zijn Brazilië en Frankrijk. Zij mochten op dag één direct tegenover elkaar verschijnen voor een onderling duel waarin Brazilië nipt aan het langste eind trok: 63-65.

Hoewel er aardig wat NBA-spelers op het roster van Brazilië staan was het de minder bekende Marcelinho Huertas die het verschil maakte. De point-guard van Barcelona noteerde zestien punten en vijf assists. Tiago Splitter, center van kampioensteam San Antonio Spurs, kwam niet verder dan zes punten en drie rebounds.

Bij Frankrijk speelde Boris Diaw een goede wedstrijd met vijftien punten en zes rebounds, maar kreeg te weinig hulp van zijn teamgenoten om Brazilië te kunnen verslaan.

Uitslagen

Groep A
Egypte – Servië 64-85
Frankrijk – Brazilië 63-65
Iran – Spanje 60-90

Groep B
Croatië – Filipijnen 81-78
Puerto Rico – Argentinië 75-98
Griekenland – Senegal 87-64

Groep C
Oekraïne – Dominicaanse Republiek 72-62
Nieuw Zeeland – Turkije 73-76
USA – Finland 114-55

Groep D
Angola – Zuid-Korea 80-69
Australië – Slovenië 80-90
Mexico – Litouwen 74-87

Foto: fiba.com

Ook leuk om te lezen