NBA Update: Rose doneert miljoen, Beasley naar Memphis

Door

Atlanta Hawks v Chicago Bulls

Derrick Rose heeft een grote invloed op het dagelijks leven van Chicago. Dankzij de point guard hebben de Bulls-fans elk seizoen weer hoop op het eerste kampioenschap sinds Michael Jordan en de hele stad huilde toen hij geblesseerd uitviel als we de reclames mogen geloven. Maar zijn aanwezigheid reikt velen malen verder dan alleen sport. Rose, zelf opgegroeid in de stad, zet zijn bekendheid graag in voor goede doelen en projecten ter verbetering van de stad, die geteisterd wordt door criminaliteit.

Gisteren werd bekend dat Rose maar liefst een miljoen dollar heeft gedoneerd aan After School Matters, een non-profit organisatie die ervoor zorgt dat tieners, die opgegroeid zijn in een arm milieu, ook na school een nuttige bezigheid op de agenda hebben staan. De tieners, veelal een etnische minderheid, doen ervaring op met kunst, communicatie, techniek en sport, opdat ze zich door ontwikkelen voor college en later werk.

“Mijn boodschap voor de kinderen in simpel. Je bent belangrijk en je verdient een kans op een goed leven. Droom over grote dingen en jaag die dromen na, want je kan die dromen laten uitkomen!”, sprak Rose de tieners inspirerend toe.

“Het kan een wereld van verschil maken als je mensen om je heen hebt die er voor je zijn en die in je potentie geloven. Er zijn zoveel mensen die in mij geïnvesteerd hebben en nu wil ik hetzelfde doen voor de tieners van Chicago.”

 

Beasley naar de Grizzlies

De Memphis Grizzlies hebben zich volgens Yahoo! versterkt met Michael Beasley. De small forward trainde de afgelopen weken mee met de Los Angeles Lakers en San Antonio Spurs, maar zal tijdens het aankomende training camp een contract proberen te verdienen  bij een andere club in de Western Conference.

Beasley speelde afgelopen seizoen bij de Miami Heat, maar die franchise was zoals velen eerder niet onder de indruk van het voormalig supertalent. De tweede pick zal zich in Memphis vooral gaan richten op de power forward positie. Met Zach Randolph als teamgenoot en concurrent bestaat er onder fans van de Grizzlies de hoop dat het 25-jarige enfant terrible dan eindelijk wat verantwoordelijkheidsgevoel leert.

Over Z-Bo gesproken. Als je een echte fan bent koop je snel kaarten voor hun thuiswedstrijd op 4 april, want de eerste aanwezigheid krijgen een heel, heel, heeeel mooi presentje!

Kort nieuws

  • De Dallas Mavericks hebben Charlie Villanueva vastgelegd. De forward kende een aantal slechte jaren bij de Detroit Pistons, waarin hij wel veel geld verdiende. Een nieuwe omgeving zou Charlie V best eens goed kunnen doen.
  • Kent Bazemore gaat zijn geluk beproeven bij de Atlanta Hawks. De MVP van de Summer League 2013, toen nog een Golden State Warrior, komt over van de Los Angeles Lakers.
  • Tristan Thompson wil volgens Akron Beacon Journal zo’n elf miljoen dollar per jaar verdienen bij de Cleveland Cavaliers, een vergelijkbaar bedrag als Derrick Favors en Larry Sanders vorig seizoen kregen. Hij heeft dezelfde agent als teamgenoot LeBron James, wat naar verwachting een bepalende rol zal spelen in de contractonderhandelingen met de vierde pick van 2011 NBA Draft.
  • Eric Bledsoe en de Phoenix Suns praten weer en ditmaal met enig succes volgens Yahoo!. De afgelopen week zijn beide kanten aanzienlijk dichterbij een overeenkomst gekomen, maar tot een contract is het nog niet gekomen.


Vermaak

En om deze week even lekker door midden te breken wat willekeurige beelden, waarmee je deze basketballoze tijd mee kan vullen.
Crawford Crossover Mix van deze zomer

Al Jefferson, kast!

Dwight kan het nog steeds hoor

Randle en de Lakers zijn al lekker aan trainen. Check die handles!

Rob Dyrdek heeft lol met Kawhi Leonard

Beelden: GettyImages, Instagram

Ook leuk om te lezen