NBA Update: Rookie Survey, Linsanity, Crawford en Griffin

Door

Temple v IndianaAls het NBA-wereldje op zijn gat ligt en de spelers weinig meer te doen hebben dan wat nietszeggende straatwedstrijdjes spelen en wat instagramfoto’s posten komt NBA.com altijd met zijn Rookie Survey. In dit onderzoek van de website worden jaarlijks alle rookies ondervraagd over hun helden, hun verwachtingen en hun medespelers. Zo ook dit jaar en de resultaten daarvan staan nu online. De meest opvallende uitkomsten op een rijtje. 

– Een dikke 24 procent van alle rookies denkt dat Victor Oladipo van de Magic of CJ McCollum van de Blazers wordt verkozen tot Rookie of the Year. Nr. 1 pick Anthony Bennett kreeg slechts enkele stemmen en valt buiten de top 5.

– Ruim 18 procent van de rookies denkt dat dezelfde Oladipo of (ja, echt) Kelly Olynyk van de Celtics uiteindelijk de beste NBA carrière heeft.

– Tony Mitchell van de Pistons is volgens de rookies veruit de meest atletische speler die dit jaar de NBA bestormt. Bijna de helft van de rookies noemde zijn naam en had waarschijnlijk dit gezien:

– Opvallend genoeg is Kobe Bryant nog steeds de populairste speler onder NBA rookies. Zo’n 21 procent koos de speler van de Los Angeles Lakers als zijn favoriete speler. MVP LeBron James volgt met 15 procent op gepaste afstand.

– Ricky Ledo van Dallas is de grappigste rookie volgens een derde van zijn collega’s. Misschien wel iets te grappig. Hij versleet vier high schools in vijf jaar. 

Wil je meer vragen/antwoorden weten en de hele standings zien? Kijk dan op de site van de NBA.

Linsanity
Een dikke anderhalf jaar geleden was iedereen in de ban van een jongen van Aziatische afkomst die de New York Knicks, de NBA en eigenlijk ook de rest van de wereld in zijn hand had. Met een ongelofelijk reeks wedstrijden wist point guard en underdog Jeremy Lin, die op de bank sliep bij teamgenoot Landry Fields, een mediastorm te ontketenen. Linsanity was een fenomeen dat zelfs De Wereld Draait Door haalde in Nederland en dat legde ook de speler zelf natuurlijk geen windeieren. Vorig jaar tekende hij een lucratief contract bij de Houston Rockets en nu komt er de eerste officiële documentaire uit over die rare paar weken in februari 2012. Hier alvast de trailer van de film die 4 oktober dit jaar uitkomt:

Jamal Crawford Summer Pro-Am
Ieder jaar organiseert Jamal Crawford een zomerpotje en natuurlijk levert basketball zonder druk heerlijke highlights op.

Zo was Blake Griffin er.

En nog een keer.

En ook de naamgever zelf deed een duit in het zakje.

Overig, iets serieuzer, basketballnieuws

* De knie van Tony Parker lijkt in orde te zijn. De Fransman zou tijdens de training van zijn nationale team een blessure hebben opgelopen, maar na een MRI-scan kon worden vastgesteld dat er geen ernstige schade is aan het gewricht.

* Mike Miller, Rashard Lewis en James Jones zijn opgelicht. Dat bleek tijdens een rechtzaak in de Amerikaanse staat Ohio. Het trio spelers van de Miami Heat zou acht miljoen dollar hebben geïnvesteerd bij een zwendelaar, die nu terecht staat voor onder meer fraude.

Ook leuk om te lezen