NBA Update: Parker wint van Wiggins, opstootje Griffin

Door

State Farm Champions Classic - Duke v Kansas

Afgelopen nacht stonden de eerste twee draft picks van 2014 tegenover elkaar. Wiggins tegen Parker. Parker en de Bucks wisten als winnaar van het veld te stappen met 105 tegen 98. Om maar meteen een vergelijking te maken tussen beide mannen. Jabari Parker was goed voor 21 punten en elf rebounds. Wiggins deed het beduidend slechter met tien punten en zes rebounds.

Minnesota stond met een jeugdige ploeg op het veld. Ricky Rubio kreeg van de leiding een dag vrij, waardoor rookie Zach LaVine als point guard mocht fungeren tegen de Milwaukee Bucks. Echt gelukkig was LaVine niet. Hij wist maar vier punten te behalen, mistte drie vrije worpen en maakte zes turnovers.

Dat Oklahoma het lastig heeft zonder hun MVP was gisteren al te lezen in de update. Vandaag wordt het nogmaals bevestigd. Tegen de Toronto Raptors mocht Oklahoma weer een verliespartij noteren. Waar tegen de Pelicans Westbrook en Ibaka niet mee speelde was dit tegen Toronto wel het geval. De weedstrijd eindigde in 109-90.

Opstootje Griffin
Nadat Blake Griffin zich tegenover de pers negatief uit liet over Sterling, komt hij nu zelf negatief in beeld. In de wedstrijd tegen Utah Jazz wist Griffin zich nog maar net in te houden. Toen de forward van de Clippers richting de basket ging werd hij hardhandig getroffen door Trevor Booker. Blake vond dat het te lomp was en ging de confrontatie aan. Nadat hij door verschillende spelers werd tegen gehouden, kalmeerde Griffin weer een beetje.

In een reactie laat Griffin weten dat hij Booker bewust opzocht, maar na even nadenken vond hij het toch niet de moeite waard was omdat het preseason is. “Het was het niet waard, Booker was niet de persoon om mijn woede op te uiten.”

Nieuwe koper Hawks
De Atlanta Hawks staan al een tijd te koop na racistische uitlatingen van eigenaar Bruce Levenson en GM Danny Ferry. Een nieuwe koper lijkt er te zijn in de naam van Chris Webber. De voormalige All-Star wil met zijn investeringsgroep ‘The Webber Group’ de Hawks overnemen. Er is zelfs al contact geweest met de NBA. Voor een officiële overeenkomst moet er nog even gewacht worden.

Eerder vertelde burgemeester Kasim Reed dat hij gesproken heeft met zes potentiële kopers. Of Chris Webber er toen al bij hoorde is onbekend. Wel liet Kasim Reed weten graag Dominique Wilkins als koper te zien. Hij weet hoe hij het team moet leiden op “the Atlanta way”.

Blessurenieuws
Nu de preseason begonnen is, is er een ware blessuregolf in de NBA. Durant is er uit voor 6 tot 8 weken, Rondo zal de eerste wedstrijden van het seizoen missen. En nog vele andere hebben hetzelfde probleem. Hier een kleine update.

– Center van de Bucks, Larry Sanders, heeft een kleine operatie moeten ondergaan. Hierdoor moet hij de rest van de preseason missen, maar hoopt er tegen de Hornets weer bij te zijn.
– Glen ‘Big Baby’ Davis zal ook tot de openingsnacht niet meer spelen. Tijdens de training heeft Davis zijn rechter lies verrekt. Revalidatie duurt twee weken.
– Ook Brook Lopez zal er voor ongeveer twee weken uit liggen. Er is iets mis gegaan met zijn geopereerde rechtervoet. Het lijkt op een verrekking. Hij liep de blessure op tegen de Kings.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. JJJJJAAABBAAAARRRRIIIIIII!!!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen