NBA Update: Open Kobe, Garnett is moe en Harden-usb

Door

SPORTS SPECTACULAR & KVBFF PRESENT: KOBE UP CLOSE Hosted By Jimmy KimmelEen groot interview met Kobe Bryant waar geen camera’s aanwezig waren: dat is een unicum. The Black Mamba liet zich door Jimmy Kimmel exclusief interviewen om zodoende geld in te zamelen voor zijn stichting om dakloze mensen weer terug op de rit te krijgen. Hij sprak onder andere over zijn terugkeer, Dwight Howard en de belediging van Shaquille O’Neal.

“Of ik speel tijdens de openingswedstrijd is ook voor mij onduidelijk”, zegt Bryant. “Ik weet wel dat ik ver voor lig op het beoogde terugkeerschema.” Hij voegde er aan toe dat hij minder minuten gaat maken dan voorgaande jaren. Het is de bedoeling dat mijn rol iets minder wordt. Met goede vleugelspelers als Nick Young en Wes Johnson hebben we nu twee mannen die mijn werk kunnen verlichten.

Toen Kimmel over Dwight Howard begon te vragen, schoot Kobe in eerste instantie in de politiek correcte modus. “Dwight is a great kid. Toen de organisatie mij vroeg om bij de presentatie te zijn om hem te overtuigen Laker te blijven, heb ik dat gedaan uit respect voor de Lakers. Ik wilde ze helpen.” Als er vervolgens boegeroep ontstaat omdat er een jongetje een Lakers-shirt met Howard achterop draagt, sneert Bryant nog even: “Geeft niet, het shirt was in de uitverkoop.”

Even later in het gesprek komt Shaquille O’Neal aan bod. Kobe zegt daarover dat de commentaren van mensen, die zeiden dat hij geen titel zonder de reus kon winnen, hem niets deden. Toen Shaq echter hetzelfde zei, deed hem dat pijn. “Ik moest de mensen toen laten zien dat ik het ook zonder hem kon.”

Howard en Asik mogelijk beiden starters
Tijdens de voorbereiding gaan de Houston Rockets een line-up proberen met zowel Dwight Howard als Omer Asik in de basis. Howard fungeert dan als power forward, terwijl de langere Asik de centerpositie inneemt. Dat zei General Manager tijdens een vragensessie op Reddit. Daarna gaf hij toe dat het aannemelijker is dat Donatas Motiejunas of Terrence Jones de startende power forward wordt als het seizoen begint.
moreyreddit1 van beyond the buzzer

 

 


Garnett slaat back-to-backwedstrijden mogelijk over

Dat het lichaam van de 37-jarige Kevin Garnett wat ouder wordt, is niet meer dan logisch. Maar de nieuwe hoofdcoach Jason Kidd en de net overgekomen Garnett zijn volgens ESPN New York aan het overleggen over het eventueel overslaan van back-to-backwedstrijden. Zodoende kan KG wat frisser aan de start staan bij wedstrijden waarin hij wel gaat spelen. Kidd zei er wel bij dat het nog geen defitinieve beslissing is.

Nieuw speeltje van James Harden
James Harden is een veelvuldig gevraagd persoon voor marketingdoeleinden. Zo liet hij eerder deze week al horen over meer basketball- dan zangtalent te beschikken. Nu is er de James Harden usb-stick. Om te weten hoe The Beard er nu zonder gezichtshaar uit zou zien, hoef je alleen maar aan zijn baard te trekken.

Eenarmige Zach Hodskins hot prospect
Een professioneel basketballspeler met slechts één arm is moeilijk voor te stellen. Toch lijkt het allemaal wat aannemelijker als je Zach Hodskins ziet spelen. Hij is laatstejaars High School-speler, staat in de belangstelling van onder andere de Universiteit van Florida en mist zijn linker onderarm. Hij bewijst dat je met hard werk, doorzettingsvermogen en een portie talent toch mooi een beurs bij elkaar kunt spelen als ‘fysiek beperkte’ speler. Bekijk zijn indrukwekkende schoten, crossovers en zelfs een block in onderstaande videoclip.

Overig nieuws:
* De Los Angeles Clippers hebben de komst van voormalig All Star Antawn Jamison even in de ijskast gezet. Nadat Doc Rivers hoorde wat voor een geweldige teamspeler Lamar Odom is, wil hij eerst van Odom horen of hij wil blijven. Zo niet, dan mag Jamison zich alsnog bij de Clippers voegen.
* Hamed Haddadi is in gesprek met de New York Knicks. De 2,18 meter lange Iraniër speelde afgelopen week een geweldig Aziatisch kampioenschap met zijn land. Iran won de titel en Haddadi werd MVP met gemiddeld achttien punten en tien rebounds. Afgelopen seizoen kwam de center niet veel in actie voor eerst de Memphis Grizzlies en later de Phoenix Suns.
* Taiwan probeert Jeremy Lin ervan te overtuigen om voor het Aziatische land uit te komen op het WK basketball van 2014. Taiwan plaatste zich afgelopen week voor de WK van volgend jaar door middel van een derde plaats op het Aziatische kampioenschap. Eerder al werd Lin uitgenodigd voor een interland, maar moest hij verstek laten gaan. Linsanity is deze week in Taiwan en gaat deze week met mensen van de bond praten,
* De langharige Lou Amundson is een gewilde speler volgens zijn manager. Onder andere de Clippers en Lakers zijn geïnteresseerd in zijn diensten. Amundson begon afgelopen seizoen in Minnesota, maar verhuisde ondertussen ook nog naar Chicago en eindigde in New Orléans. Als hij in Los Angeles tekent, is hij toe aan zijn negende club in acht jaar tijd.
* J.R. Smith was de laatste weken vooral in het nieuws vanwege zijn contractverlenging en geblondeerde haar, maar nu heeft hij zich op Twitter ook uitgelaten over komend seizoen. Volgens hem is de doelstelling niets minder dan de titel.

Foto: Getty Images en Reddit.com

Ook leuk om te lezen