NBA Update: Melo en Durant over seizoen, T-Wolves dunken

Door

New York Knicks  v Philadelphia 76ers

Carmelo Anthony verkoos deze zomer een langer verblijf bij de New York Knicks boven enkele titelkandidaten. Gisteren lichtte tijdens Media Day van de Knicks het een en ander uit over deze keuze.

“Ik ben een verbintenis aangegaan met de stad New York, de Knicks, Derek Fisher en Phil Jackson. Ik ben daarnaast een verbintenis aangegaan met mijn teamgenoten. Mijn keuze hier te blijven laat zien dat je niet altijd maar van team moet willen veranderen en moet zoeken naar succes op de korte termijn.”

Met deze ‘succes op korte termijn’ toont Melo zich een realistisch man. De Knicks misten vorig seizoen de play-offs en zagen vervolgens defensief anker Tyson Chandler terugkeren naar de Dallas Mavericks. En hoewel de komst van Phil Jackson het plafond van de selectie aanzienlijk verhoogd, zal er dit seizoen niet mee worden gedaan om de prijzen. De contracten en kwaliteiten van Amar’e Stoudermire en Andrea Bargnani laten dat niet toe. Toch toonde Anthony zich optimistisch.

“Ik heb geduld”, zei de sterspeler. “Hoe lang ik dan blijf weet ik niet, maar op het moment heb ik zeker geduld. Ik neem risico’s door hier te blijven, maar ik doe het graag. Want ik kan je met zekerheid toezeggen dat we een veel beter seizoen zullen hebben dan het 37-45 van afgelopen jaar.”

Durant klaar voor nieuw seizoen
In de Nederlandse sneakerwinkels kon je deze zomer enkel een USA- jersey kopen met op de achterkant de naam van Kevin Durant. De MVP besloot echter op het laatste moment toch thuis te blijven, wat het aanblik in de winkel een beetje sneu maakte. Team USA greep echter ook zonder hun ster eenvoudig de gouden medaille op het WK, terwijl de maandag 26 jaar geworden Durant zich helemaal heeft kunnen opladen voor het aankomende seizoen.

“Ik had de extra tijd nodig om mijn lichaam en geest wat vrijheid te geven”, zei KD op de mediadag van de Thunder.  “Ik heb de laatste maanden met plezier gewerkt aan mijn spel en heb daarnaast kunnen genieten van de zomer. Dat had ik nodig, want ik weet hoe lang een seizoen kan zijn en ik wilde me daar volledig op voorbereiden.”

Teamgenoten Kendrick Perkins en Nick Collinson lieten weten blij te zijn met de keuze van Durant. “Voor ons team is het alleen maar goed als KD en Westbrook helemaal fris aan de start verschijnen!”

Harden focust zich op ‘D’
Als het over de titelaspiraties gaat van de Houston Rockets gaat, gaat  het dikwijls ook over de verdedigend kwaliteiten, of eigenlijk juist het gebrek hieraan, van hun shooting guard James Harden.

“Ik hoor de kritieken ook, maar trek me er niks van aan”, zei Harden op de mediadag van de Rockets. “Ik weet dat ik geen goede verdediger ben. Op sommige momenten ben ik zelfs ronduit slecht. Maar ik heb deze zomer hard gewerkt om mijn spel te verbeteren. Ik focus me nog meer op alles wat er op het veld gebeurd. Ik concentreer me op elk klein dingetje.”

Coach Kevin McHale beseft ook dat het beter kan dan de teleurstellende eerste ronde eliminatie in de play-offs van afgelopen seizoen en probeert Harden te helpen. “We vragen veel van James en dagen hem elke avond uit. Hij doet het uitstekend als aanvallend leider, maar hij zal ook aan de andere kant van het veld zijn mannetje moeten staan.”

Preview van spectaculaire Timberwolves
In Minnesota speelde een zeer jonge selectie voor het oog van de fans een oefenpotje en werd al snel duidelijk dat er een totaal andere ploeg staat dan vorig jaar. De nogal stijve selectie onder aanvoering van Kevin Love is ingeruild voor jonge athleten zoals Andrew Wiggins, Zach LaVine, Anthony Bennett (oogde fitter dan ooit) en Thaddeus Young. Deze selectie gaat de fans veel highlights bezorgen.

Hoogtepunt Media Day

Interview Nick Young

Rocket hebben een nieuwe Chineze jersey:

Boston Celtics heeft nieuwe rookies met matching t-shirts

Washington Wizards hebben nieuwe hanenkammen

Steve Adams heeft een nieuwe hipster-porno-snor.

6EbvwPl

Chandler Parsons heeft een nieuw lichaam

10707005_646187702168084_422851903_n

En Paul George loopt weer

Foto’s: Getty Images, Twitter

1 Reactie
  1. Bahadir 5 jaar ago

    Haha, “I might go for MVP this year, or perhaps for DPOY. Y’know, I got robbed last year.” 😀

    Prachtig. Swaggy P is de definitie van charisma 😛

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen