NBA Update: LeBron’s haarlijn en Beasley’s kans 231

Door

2014 NBA Finals - Practice Day And Media AvailabilityDe verhalen over de overgang van LeBron James naar de Cleveland Cavaliers zijn al tijden achter de rug. De berichten over zijn wijkende -en terugkerende- haarlijn echter niet. Het bericht overschaduwt wellicht het spoedverblijf van Jason Terry bij de Sacramento Kings. Hij werd afgelopen nacht naar de Houston Rockets gestuurd in ruil voor Alonzo Gee en wat ander gerei. Michael Beasley dook ook weer eens op.

Toegegeven, het maakt The King meteen tien jaar jonger. Echter, de gaten werden eerder al vakkundig gedicht, ware het niet dat het toen om blinkende schoenpoets ging. Carlos Boozer deed het hem enkele jaren geleden al eens voor. Het lijkt er nu echter op dat LeBron een natuurlijk ogende, permanente oplossing heeft gevonden. Dat gaat wel ten koste van zijn nieuwe set schoenen die hij presenteerde. Maar enfin. De lolbroeken konden weer los op Twitter.

Terry naar Rockets
Kampioen en belangrijke pion in 2011 naar goedkoop ruilwaar in 2014. Het kan snel verkeren, weet ook Jason Terry. Sinds zijn vertrek bij de Dallas Mavericks in 2012 heeft hij het tenue van de Boston Celtics, Brooklyn Nets en -denkbeeldig- de Sacramento Kings gedragen. Zonder ook maar ooit het paars te dragen, verhuist hij al naar de Houston Rockets met een paar toekomstige draft picks in de tweede ronde. De Rockets op hun beurt zenden Alonzo Gee, Scotty Hopson en een trade-exception naar Sac-town. Veel plezier mannen!

Hickson geschorst
Denver Nuggets-speler J.J. Hickson mag vijf wedstrijden brommen aan het begin van het seizoen wegens het overtreden van het drugsbeleid van de NBA. Vermoedelijk heeft meneer een verdacht uitziende sigaret tussen de lippen gehad. Goede reden voor coach Brian Shaw om Kenneth Faried in de basis op te nemen en hem daar het hele jaar te laten staan.

Bosh blinkt weer
Je zou bijna zeggen dat Chris Bosh er bevrijd uitziet. De ster van Miami Heat kan weer stralen als in zijn oude Toronto-dagen nu LeBron vertrokken is. Hij besloot ook meteen maar even langs te gaan bij de talkshow van Ellen DeGeneres, waar de host keurig wat grappen maakt over zijn vijfjarige contract ter waarde van 118 miljoen dollar. Stijlicoon Mister Nice Tie speelt leuk mee. Komkommertijd, zoals u weet.

Kort nieuws
* Michael Beasley is op proef bij de San Antonio Spurs. Het probleemkind mocht opkrassen bij de Miami Heat en vecht nu voor het laatste open plekje bij de NBA-kampioen. Kan Popovich hier nog wat van maken?
* Ryan Hollins tekende gisteren een éénjarig gegarandeerd contract bij de Sacramento Kings. De center is afkomstig van de Los Angeles Clippers, waar hij weinig aan spelen toe kwam.
* Shabazz Muhammad is klaar om zijn mislukte rookieseizoen een sterk vervolg te geven. Zijn lichaam ook…

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen