NBA Update: ‘Lamar Odom al twee jaar drugsverslaafd’

Door

Lamar Odom Attends Custody HearingDoorgaans moet je je twijfels plaatsen bij berichtgeving van de boulevardpers van TMZ in Amerika, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Lamar Odom met zijn hand in de verkeerde snoeptrommel zit. De free agent zit volgens het bericht in een relatiecrisis met zusje Kardashian vanwege zijn drugsverslaving, die al twee jaar gaande zou zijn. Onlangs sloopte hij ook al de fotocamera van een paparazzo, die na betaling van Odom geen aangifte deed.

Odom zou afgelopen zomer even naar een verslavingskliniek zijn geweest, maar zag daar zelf na korte tijd het nut niet meer van in. Deze affaire is natuurlijk niet gunstig voor zijn NBA-carrière. De Los Angeles Clippers willen Odom graag bij het team houden, maar tot op heden heeft hij niets getekend. Eerder in 2001 testte Odom twee keer positief op drugsgebruik in de NBA en ontving een schorsing van vijf wedstrijden. Afgelopen seizoen is hij nooit positief getest, maar de dopingkwestie in de MLB van de afgelopen maanden leert ons dat dat niet veel zegt.

Durant gaat los in zomerwedstrijdje
Volgens Roy Hibbert wordt je als NBA-speler niet beter van wedstrijdjes in verscheidene zomercompetities. Veelal hebben de opponenten niet het kaliber van de sterren, maar voor Durant is dat geen reden om ook daar de superster uit te hangen. Afgelopen weekend dunkte KD er op los en schoot feilloze driepunters, in een team met ook David Lee, Kemba Walker en Kent Bazemore. Ach, het is altijd beter dan ongemotiveerde gymsessies, nietwaar?

James en Oden sparren in gym
Weliswaar trainen LeBron James en Greg Oden samen in de gym – ongemotiveerd is het niet. Oden is zijn fragiele doch beestachtige lijf aan het prepareren voor zijn terugkeer in de NBA en met wie kan dat beter dan The King? Afgelopen twee zomers spendeerde James zijn trainingen samen met Kevin Durant, nu kiest hij voor zijn nieuwe teamgenoot. Lees een uitgebreid verhaal over de kwetsbare Greg Oden in het afgelopen nummer van Sport Amerika.

Butler wil Beasley helpen
Mocht Michael Beasley bij het trainingskamp van de Phoenix Suns in september nog niet weggestuurd zijn, dan wil voormalig bandiet (drugsdealer in zijn jonge jaren) Caron Butler hem graag op het rechte pad helpen en houden. Tegen NBA.com zegt hij: “Ik zal hem constant motiveren en op de huid zitten. Ik zal er alles aan doen om van hem een beter mens en basketballspeler te maken. Hij is pas 24 jaar oud en ik denk dat er veel meer in zit voor hem.” De Suns zijn echter voornemens om Beasley eruit te knikkeren na opnieuw een drugsincident enkele weken geleden.

Overig nieuws:
* Tony Wroten verhuist van de Memphis Grizzlies naar de Philadelphia 76ers. De point guard maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de NBA, maar speelde ronduit matig. In de schaarse minuten die hij kreeg, waren zijn statistieken dramatisch. Dat de Grizzlies weinig vertrouwen in hem hadden, spreekt wel uit het ruilwaar: een pick in de tweede ronde van de 2014-draft. Tenzij het een top 50-speler is, dan mogen de Sixers de draft zelf houden. Oftewel, de Grizzlies wilden gratis van hem af.
* Opnieuw een Curry-telg bij de Golden State Warriors. Seth Curry, broertje van Stephen, heeft een contract getekend bij de verrassing van afgelopen NBA-seizoen. Net als zijn broer beschikt hij over een sterke driepunter. De afgelopen drie seizoenen speelde Seth voor Duke, maar hij werd afgelopen zomer niet gedraft.
* Kobe Bryant dunkte al eens over een rijdende auto en een zwembad vol slangen, maar het kan nog gekker, dacht Ronny Turiaf. De excentrieke Fransman springt over een heuse monster truck in onderstaande videoclip.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen