NBA Update: KD 300 miljoen, Rondo-roddels en WK-actie

Door

Team USA Showcase
Behalve een matige zege van Team USA op Turkije werden er gisteren nog elf andere WK-wedstrijden gespeeld. Buiten alle actie in Spanje is er ook nog wat sappig NBA-nieuws. Kevin Durant tekende een contractverlenging bij Nike ter waarde van 300 miljoen dollar. Ook is er veel discussie rond Rajon Rondo. De point guard van de Boston Celtics zou om een trade hebben gevraagd, en toen toch weer niet. Jason Terry werd ook weer eens verhandeld.

De 28-jarige Rondo is de enig overgebleven Celtic van het kampioensteam 2007-2008 en bevindt zich nu in een ware rebuilding met Beantown. Daar is de uitgesproken vedette niet bepaald blij mee en dat laat hij regelmatig weten. Gisteren doken er weer ‘BREAKING-berichten’ op dat hij om een trade zou hebben gevraagd bij de clubleiding. Echter, vandaag laten manager en club weten dat er van die berichten niets klopt.

Ook al zou het bericht waar zijn, waar zou Rondo naar toe moeten? De Houston Rockets kunnen nog wel eens een gokje wagen, maar dat is pure speculatie. Het feit dat de geruchten al een jaar bezig zijn, duidt op enige frictie. Welke ster wil nu wel deel uitmaken van een team dat geen enkel kans maakt op de play-offs? Wordt ongetwijfeld vervolgd de komende weken.

Durant is rijk
Even leek het er op dat Kevin Durant een sponsorcontract bij Under Armour zou tekenen ter waarde van ongeveer 280 miljoen dollar, maar zijn huidige sponsor stak daar een stokje voor. Met een tienjarig contract van 300 miljoen dollar is KD onder de pannen bij Nike. Tel daar nog een pensioenbonus van vijftig miljoen bij op en je bent best wel rijk. Daar is KD zelf erg blij mee.

Senegal verrast Kroatië
De vroege wedstrijd op het WK in Spanje was er één om van te smullen. Op papier zou je Senegal weinig kans geven tegen het sterk Kroatië met uitblinker Dario Saric. Papier telt op een WK echter niet. Onder aanvoering van Minnesota Timberwolve Gorgui Dieng wint Senegal nipt met 77-75 van de favoriere Kroaten. Met 27 punten en acht rebounds is Dieng de grote man. Zijn block in de slotminuut is doorslaggevend. Door de zege van gisteren heeft Senegal volop kans om door te stoten naar de volgende ronde.

WK-pret
Gisteren waren er ook nog de nodige krakers en verrassingen op het WK Basketbal. Zo eindigde de wedstrijd Argentinië-Kroatië verrassend in een 85-90 zege voor de Kroaten, waar Luis Scola dertig punten en negen rebounds scoorde. Frankrijk kroop door het oog van de naald tegen Servië (74-73) en voorkwam zodoende een tweede nederlaag. Brazilië en Spanje rekenden eenvoudig af met respectievelijk Iran en Egypte.

Uitslagen:
Dominicaanse Republiek – Nieuw-Zeeland 76-63
Zuid-Korea – Australië 55-89
Argentinië – Kroatië 85-90
Servië – Frankrijk 85-90
Finland – Oekraïne 81-76
Slovenië – Mexico 89-68
Senegal – Puerto Rico 82-75
Brazilië – Iran 79-50
Litouwen – Angola 75-62
Filippijnen – Griekenland 70-82
Turkije – USA 77-98
Spanje – Egypte 91-54

Terry naar Rockets
Jason Terry, ooit groots kampioen met de Dallas Mavericks, tegenwoordig ruilwaar in vele trades. Afgelopen nacht verruilde hij de Sacramento Kings (waar hij eerder deze zomer naar arriveerde) voor de Houston Rockets in ruil voor een boel contracten en trades, meldt Yahoo! Sports.

Wade trouwt in Hollywood-style
Dwyane Wade trad gisteren in het huwelijksbootje met zijn vlam Gabrielle Union. Uiteraard ging dat niet kleinschalig en zonder de aanwezigheid van celebrities. Zo zag Chris Bosh (en met name mevrouw Bosh) er gelikt uit. Een wedstrijdje decadentie is Wade niet vreemd. Veel plezier ermee. En blijf recht op de schaatsen dit keer, meneer Wade.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen