NBA Update: James neemt Rose apart, Halloween in de NBA

Door

Chicago Bulls v Miami HeatLeBron James zegt Derrick Rose even apart te nemen voor de tip-off aanstaande dinsdag. The King wil de ster van de Chicago Bulls persoonlijk terug verwelkomen in de league. D-Rose speelde ruim anderhalf jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd, waarin hij zijn knie ernstig blesseerde.

“Ik vind het fantastisch dat hij terug is. Het is te bewonderen hoe Rose vorig jaar omging met de druk die de media op hem uitoefende. Iedereen wilde dat hij terugkeerde op het veld, maar hij deed wat het beste was voor hem”, zei James tegenover ESPN, doelend op de beslissing om niet te spelen, terwijl de doktoren hem fit hadden verklaard.

Ook Dwyane Wade had lovende woorden over voor Rose, die in het preseason tot 20.7 punten, 5.0 assists en 3.3 rebounds in gemiddeld 27.4 minuten kwam. “De NBA heeft hem nodig. Het is altijd vervelend als iemand zich blesseerd, vooral een speler van het D-Rose kaliber. Het is goed hem weer in actie te zien met zijn gebruikelijke zelfvertrouwen. Hij gaat het iedereen moeilijker maken.”

De Miami Heat speelt dinsdag zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Bulls. Joakim Noah heeft aangeven fit te zijn voor het duel. Voorafgaand aan de kraker krijgen de kampioenen van vorig jaar hun fel begeerde ring uitgereikt. Bij een nieuw seizoen hoort tevens een nieuwe Nike reclame voor LeBron.

Bynum bijna fit?

Er bestaat een mogelijkheid dat ook Andrew Bynum na een jaar afwezigheid weer speelminuten gaat maken in de eerste wedstrijd van het seizoen. De nieuwe aanwinst van de Cleveland Caveliers heeft mee gedaan in een volwaardig 5-tegen-5 oefenpotje op de training.

Coach Mike Brown wilde er niet teveel op ingaan. “Ik wacht op het teken van de doktoren dat hij volledig mag meespelen. Wanneer dat gebeurt kan ik een beslissing maken, maar dat is nu nog niet aan de orde. Hij traint goed mee, maar mag sommige oefeningen nog niet meedoen”, aldus Brown.

Kort Nieuws

*Philadelphia 76ers coach Brett Brown is te spreken over Michael Carter-Williams. “Hij is beter dan ik dacht. Ik denk dat een zeer goede speler wordt, waarvan we nog jaren plezier gaan hebben”, aldus de coach over zijn rookie. MCW zal in zijn eerste drie wedstrijden van het seizoen het mogen opnemen tegen Wade, Rose en John Wall. Succes alvast!

*Gorden Hayward en de Utah Jazz liggen ver uit elkaar in de besprekingen over contractverlenging. De deadline is 31 oktober, maar volgen Yahoo Sporst zal het nog een hele kluif worden om het helemaal rond te krijgen.

*Marcus Camby wordt naar alle waarschijnlijkheid gewaived door de Houston Rockets. De ervaren slaagt moet onder het mes voor een voetblessure en staat twee tot drie maanden aan de kant. Er bestaat een kans dat hij wel actief betrokken blijft bij het team.

*Afgelopen weekend vonden er de nodig Halloween feestjes plaats. En de prijs voor het beste kostuum gaat naar…. Nick Collison!

N5QPWY4

Hoewel de Spurs en andere NBA spelers ook wel enige goede inzendingen deden. Wie vind jij het best?

OomnT6p 4oeQJup

Foto’s: Getty Images, Instagram

Ook leuk om te lezen