NBA Update: Iverson heeft front office ambities, “Cavaliers? Nope!”

Door

Philadelphia 76ers vs New Jersey Nets

Dat het seizoen erop zit en de kampioen gekroond is betekent niet dat de NBA-redactie van SportAmerika niks meer te doen heeft! Er gebeurt nog voldoende tussen de bedrijven door en dus zullen we je ook het gehele off-season via de NBA Update op de hoogte houden van het wel en wee in de NBA. Deze week onder andere de front office ambities van Allen Iverson en de Choices remix van Draymond Green: “Cavaliers? Nope!”.

Iverson heeft ambities
Allen Iverson heeft bekend gemaakt dat hij de abitie heeft om de front office van de Philadelphia 76ers te versterken. Iverson zelf denkt dat zijn input van wezenlijk belang kan zijn voor het jonge team uit the City of Brotherly Love. Ook voormalig Sixers coach Larry Brown ziet deze functie voor A.I. wel zitten en schijnt achter de schermen al maanden bezig te zijn met een lobby.

Zoals te lezen is ontbreekt het Iverson nog steeds niet aan zelfvertrouwen. De man zelf lijkt overtuigd van het feit dat hij wel eens The Answer zou kunnen zijn. Niet zo gek als mensen je jarenlang zo genoemd hebben. Iverson gaf trouwens wel toe nog nooit college basketball gekeken te hebben, maar dat wel gaat doen als hij de baan uiteindelijk zou krijgen.

Mo Williams wil naar Cleveland
Mo Williams zal dit off-season een unrestricted free agent zijn. De guard heeft al aangegeven dat hij een contract voor meerdere jaren wil en dan ook nog het liefst bij de Charlotte Hornets of bij de club waar hij jaren samen met LeBron James speelde: de Cleveland Cavaliers.

De Cavaliers zouden Williams goed kunnen gebruiken. De offense vanaf de bank bleek in de finale niet genoeg te zijn en de Cavs hebben in Dellavedova een backup point guard, die voornamelijk verdedigend een toevoeging is. Williams zou een prima aanvulling zijn op het roster van Cleveland. Zeker als hij in Cleveland dit soort dingen zou gaan doen.

Draymond Green versus E-40
Wie er absoluut niet naar Cleveland wil is Draymond Green. Tijdens een interview met Klay Thompson op the blue carpet deed Money Green een eigen versie van het nummer Choices van Bay Area legende E-40. Fans van de Cavaliers zullen hier waarschijnlijk niet blij mee zijn.

Hieronder de Warriors remix van het nummer door E-40 ter referentie.

Ook werd Green tijdens de festiviteiten bijgestaan door een andere bekende inwoner van Oakland. Niemand minder dan Marshawn Lynch van de Seattle Seahawks vierde het feestje mee met de Warriors. En ook vond hij het dit keer absoluut geen probleem om te praten met de media samen met de moeder van Green.

Taj Gibson geopereerd
Chicago Bulls forward Taj Gibson is geopereerd aan zijn linker enkel. Gibson had het hele seizoen al last van een blessure. Hij ging dit seizoen drie keer door zijn enkel aan de linkerkant. Dat Gibson een bikkel is weet iedereen en verbaast het ook niemand dat hij gewoon doorspeelde ondanks dat hij pijn had. De operatie was in ieder geval een succes.

Khris Middleton
De Bucks willen Khris Middleton zo snel mogelijk een nieuw contract aanbieden. Misschien zelf nog wel voor free agency begint op 1 juli. Middelton kreeg dit jaar een steeds grotere rol in het team van Jason Kidd en speelde een uitstekend seizoen in het toch al zo goede jonge team.

Middelton scoorde dit seizoen gemiddeld 13,4 punten en pakte 4,4 rebounds per wedstrijd. Ook schoot hij 47 procent van het veld en 41 procent vanaf de driepuntslijn. Een uitstekende forward dus, die Milwaukee voor geen goud wil laten gaan.

Sergio Rodriguez
Sergio Rodriguez denkt aan een terugkeer naar de NBA. De 29-jarige MVP van de Euroleague speelde van 2006 tot 2010 al in de amerikaanse competitie voor onder andere de Portland Trail Blazers en de Sacramento Kings, maar kwam de afgelopen jaren uit voor Real Madrid. Rodriguez denkt dat hij dusdanig ontwikkeld is in de afgelopen jaren, dat een terugkeer naar de NBA een goede stap zou zijn voor zijn carrière.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen