NBA Update: Hall of Fame ceremonie, Rose 1-op-1

Door

Basketball Hall of Fame Enshrinement Ceremony

Afgelopen nacht zijn twaalf nieuw namen toegevoegd aan de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Bekendste namen onder dit selecte gezelschap waren die van Bernard King en Gary Payton. Laatstgenoemde staat bekend als één van de beste trash talkers die de NBA ooit gekend heeft en er werd dan ook veel verwacht van zijn speech en the Glove stelde niet teleur. Payton toonde zijn zelfverzekerde persoonlijkheid door te zeggen: “Veel spelers dromen van dit moment, maar verwachten niet hier ooit te staan. Maar ik gaf me mezelf een hele, hele goede kans. En nu het zover is voelt het fantastisch.”

Daarnaast was er ook ruimte voor de volwassen Payton, die mooie woorden had voor zijn ouders en uitlegde waarom hij soms zo grillig kon zijn op het veld. “Het is de liefde voor het spelletje en mijn onvolwassenheid, die soms het slechtste in me naar boven haalde en waardoor ik woorden zei die ik hier niet kan herhalen. Ik heb geen spijt van mijn manier van handelen, want ik ben daardoor de sterke man geworden die ik vandaag de dag ben.”

Payton is een van de betere spelverdelers uit de jaren 90 en een terechte naam in de Hall of Fame, bewijst ook onderstaande video

Magic een jonge versie van de Thunder?

Het is nog niet heel lang geleden dat de Oklahoma City Thunder een ploeg was die in de onderste regionen van de Western Conference eindigde. Een jonge groep, geleid door Kevin Durant, Russell Westbrook en James Harden, zorgde er echter voor dat de ploeg zich in een paar jaar tijd opwerkte tot titelkandidaat. Een van de redenen dat dit gebeurde was de onderlinge band tussen die spelers. Na trainingen ging ze vaak samen eten en video games spelen.

De General Manger van Orlando probeert zijn team nu te vormen naar het voorbeeld van de Thunder. Het team heeft veel uitstekende talenten in Tobias Harris, Maurice Harkless, Nikola Vucevic en hun rookie Victor Oladipo. Deze zomer hebben de spelers veel tijd van hun vakantie samen doorgebracht, wat moet resulteren in een betere chemie op het veld en de wil om voor elkaar door het vuur te gaan.

“Ik denk dat dit heel belangrijk is voor het team”, zei Harkless tegenover HoopsWorld.  “We hebben samen veel in de gym gezeten, maar ook bij elkaar gegeten, gekaart en films gekeken. Het zorgt voor meer chemie en ik denk dat we het goed gaan doen volgend jaar”, aldus Harkless, die volgens teamgenoten het meest is vooruit gegaan deze zomer.

Uitslagen EuroBasket 2013

Groot-Brittannië – Duitsland 81-74
Bosnië – Macedonië 62-54
Polen – Spanje 53-89
Finland – Rusland 86-83
Oekraïne – Frankrijk 71-78
Servië – Letland 80-71
Tsjechië – Georgië 95-79
Griekenland – Italië 72-81
Israël – België 87-69
Litouwen – Montenegro 77-70
Zweden – Turkije 74 – 87

Overig nieuws

* De Philadelphia 76ers willen graag een nieuwe point guard toevoegen aan hun selectie. Grootste kanshebbers zijn Chris Duhon, Rodrigue Beaubois en Daniel “Booby” Gibson.

* Ook de San Antonio Spurs hebben nog een plekje over voor een nieuwe speler. Josh Childress, Mickael Pietrus, Sebastian Telfair, Sam Young en de veteraan Mike Bibby lijken de grootste kanshebbers te zijn om bij de verliezend finalist aan de slag te gaan.

* De officiële training camps zijn nog enkele weken weg, maar de Knicks zijn alvast begonnen. Onder andere Iman Shumpert, Tyson Chandler, Amar’e Stoudemire zijn afgelopen week samen in een gymzaal begonnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

* Derrick Rose is momenteel in Japan voor een commerciële tour. Hij is echter niet alleen maar schoenen aan het signeren. De sterspeler van de Chicago Bulls is weer fit en liet dat zien door 1-tegen-1 te spelen tegen wat lokale helden.

foto: GettyImages

Ook leuk om te lezen