NBA Update: Geruchten over Duncan, Oden wil terug naar de NBA

Door

2014 NBA Finals - Game Three

Dat het seizoen erop zit en de kampioen gekroond is betekent niet dat de NBA-redactie van SportAmerika niks meer te doen heeft! Er gebeurt nog voldoende tussen de bedrijven door en dus zullen we je ook het gehele off-season via de NBA Update op de hoogte houden van het wel en wee in de NBA. Vandaag onder andere de geruchten over Tim Duncan en Greg Oden wil terug naar de NBA.

Tim Duncan
Dat Tim Duncan een free agent is deze zomer is een feit. Dat hij in San Antonio blijft nog niet, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de 39-jarige forward ergens anders naartoe gaat. De geruchten over Duncan en zijn aankomende contract en een zogenaamde wink-wink-deal zijn inmiddels al in volle gang. Volgens Mike Monroe van San Antonio Express-News is dit wat er op dit moment speelt tussen beide partijen:

There are several NBA player personnel executives who believe the Spurs will offer Duncan a two-year contract that begins between $6 million and $7 million, with a partial guarantee and a player option in the second season.

If Duncan doesn’t exercise the option, he gets, say, 50 percent of that season’s salary. In effect, his salary for next season would remain over $10 million, the partially guaranteed portion of the second season’s salary remaining on the Spurs team salary after the cap explodes with the NBA’s new TV money kicking in for 2016-17.

“You can call it a ‘wink-wink’ deal if you want to,” an Eastern Conference team executive said. “It’s what they did with (Antonio) McDyess, so why not for Duncan.”

Een wink-wink-deal houdt meestal in dat er onder de tafel besloten wordt, dat er financieel goed voor de speler gezorgd wordt op het moment dat deze zijn actieve carrière beëindigd. Wat dit betekent is dat Duncan in eerste instantie weer niet kiest voor eigen belang. Bewonderenswaardig gezien het bericht wat afgelopen week naar buiten kwam over een financiële misstap van Old Man River Walk.

Als Duncan minder geld krijgt kunnen de Spurs de ruimte op de salary cap goed gebruiken om voor één van de grote free agents te gaan. Als de Spurs Marc Gasol of LaMarcus Aldridge binnen kunnen halen deze zomer zou de ploeg van Gregg Popovich zomaar weer eens mee kunnen doen om de prijzen. Zeker gezien niet alleen Duncan, maar ook Argentijn Manu Ginobili nog een jaar aan zijn carrière lijkt vast te willen plakken.

Miami wil Dragic
De Miami Heat willen er alles aan doen om Goran Dragic voor langere tijd aan zich te binden. Volgens Marc Stein van ESPN wil Miami Dragic voor de komende vijf jaar ruim 80 miljoen dollar geven.

Geen max deal voor Dragic dus. De vermoedens zijn dat Miami dit doet, omdat ze nog ruimte over willen houden voor eventuele contracten voor Luol Deng en Dwayne Wade. Ook gaat er het gerucht dat Dragic de eis gesteld heeft, dat Miami een andere speelstijl met meer pace zou moeten gaan hanteren als ze hem willen houden. Maar dit lijkt niet te stroken met het behouden van Wade en Deng. Of Dragic nog in Miami speelt volgend seizoen zullen we dus af moeten wachten.

Oden wil terug
Greg Oden wil terug naar de NBA. Oden, die in de draft van 2007 boven Kevin Durant gekozen werd en sindsdien door blessures slechts 114 wedstrijden in de NBA speelde, neemt komende week deel aan een mini-camp bij de Dallas Mavericks. Ook lijken de Charlotte Hornets interesse te hebben in de 27-jarige center.

Boogie krijgt les
Vrijdag was er een mooi moment tijdens het DeMarcus Cousins Elite Kills Camp. Één van de jonge deelnemers nam Boogie eens even flink te grazen.

Nu ziet de oplettende kijker wel dat Cousins op badslippers loopt. Maar er is ook duidelijk te zien dat hij écht zijn best wel doet om de bal te blocken op de schotpoging! Voortaan maar gewoon weer Nikes aan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen