NBA Update: George blijft voorlopig een Pacer en een optimistische Iggy

Door

Miami Heat v Indiana Pacers - Game Six

Most Improved Contract

“De fans hoeven zich geen zorgen te maken dat ik misschien vertrek uit Indiana”, aldus Paul George. “Het is mijn professionele thuis en ik ben van plan er nog lang te blijven”, verzekerde George tegenover de media.

De Most Improved Player van het afgelopen seizoen bevestigt de geruchten dat hij zeer binnenkort een contractverlenging gaat tekenen voor meerdere jaren. Daarmee spreekt hij tegelijkertijd de geruchten tegen dat hij misschien naar Los Angeles zou verkassen. Niemand minder dan Kobe Bryant riep afgelopen seizoen al eens dat hij Paul George persoonlijk naar LA wilde halen om hem voor de Lakers te laten spelen. George komt oorspronkelijk uit California en gaf wel toe dat het een moeilijke keuze zou zijn als het gerucht serieuze vormen aan zou nemen. “Ja, dat is nogal wat. Het zou moeilijk zijn om nee te zeggen tegen Kobe. Hij vraagt me om thuis te komen spelen, dat is altijd lekker natuurlijk”. Aangezien het bij geruchten bleef kunnen de Pacerfans opgelucht ademhalen en zich op gaan maken voor nog eens minstens vier of vijf jaar Paul George. Als de guard/forward aankomend seizoen dezelfde ontwikkeling door maakt, en met name aanvallend nog iets extra’s kan brengen, dan behoort hij binnen de kortste keren bij de beste tien á vijftien spelers in de league.

Denver Nuggets v Golden State Warriors - Game SixIguodala ziet het seizoen ‘golden’ tegemoet

Niet zo heel lang geleden liet Stephen Curry weten dat zijn Golden State Warriors aankomend seizoen het doel hebben om 50 wedstrijden te winnen. “Op ons whiteboard in de kleedkamer hangt in ieder geval een getal dat begint met een 5.. Dat is ons doel dit seizoen”, aldus een gemotiveerde Curry. Nieuwbakken teamgenoot Andre Iguodala doet daar nog een schepje bij bovenop: “Ik zet in op meer”. Iguodala kan ook goed uitleggen waarom hij dat denkt: Hij komt over van de Denver Nuggets, het team dat afgelopen seizoen 57 wedstrijden wist te winnen. In de playoffs verloor Denver echter van Golden State. GSW wist al haar startende spelers te behouden en zijn erg actief geweest op de transfermarkt, onder andere om hem te halen. “Ik heb gewoon veel vertrouwen in deze groep. Het liefst heb ik het niet over een aantal gewonnen wedstrijden. Ik vlieg het liefst lekker onder de radar”, vervolgt een wijze Iguodala.

Eurobasket

Slovenië herstelt zich goed van het verlies tegen Frankrijk van een dag eerder. Het gastland wint met 92-74 van Servië. Grote man bij Slovenië is Zoran Dragic, de broer van Phoenix Suns pointguard Goran. Zoran eindigde met 23 punten en negen rebounds. Goran speelde ook heel behoorlijk en noteerde vijftien punten en vijf assists.

Overige uitslagen:

Kroatië – Oekraine    84 – 72

Litouwen – Italië        81 – 77

Ook leuk om te lezen