NBA Update: Ellis, Andersen, Hansbrough en Bynum

Door

 

Milwaukee Bucks v Miami Heat - Game One

Voor free agent Monta Ellis zijn de mogelijkheden teruggebracht tot vier teams. De point guard heeft een contractverlenging afgeslagen van de Milwaukee Bucks, het team waar hij dit jaar de play-offs mee haalde, en heeft hij nu nog de keuze uit vier teams: de Atlanta Hawks, Sacramento Kings, Dallas Mavericks en de Charlotte Bobcats.

De Hawks, die Jeff Teague zijn kwijtgeraakt aan de Bucks, lijken de meeste kans te hebben. Maar ook de Mavericks en de Bobcats zijn driftig aan het shoppen. Ellis zegt van plan de zijn een keuze te maken in de komende 48 uur.

 

Chris Andersen blijft bij de Heat, Hansbrough naar de Raptors
Chris ‘Birdman’ Andersen heeft toegezegd een jaar bij te tekenen bij de Miami Heat. De extravagante center had mogelijkheden om een contract voor langere tijd, en meer geld, te tekenen bij andere teams, maar koos ervoor te blijven bij de huidige kampioen.

De 35-jarige Andersen groeide sinds zijn komst in januari uit tot een ware publiekslieveling. Birdman pakte als back-up center van Chris Bosh gemiddeld vier rebounds en scoorde 4.9 punten per wedstrijd.

De 27-jarige Tyler Hansbrough verhuist van Indiana naar Toronto. De power forward, die bekend staat om zijn energieke spel, noteerde afgelopen seizoen zeven punten en 4.6 rebounds per wedstrijd, genoeg om de Raptors te overtuigen om de free agent binnen te halen. De Raptors bieden Psycho-T een contract aan voor twee jaar.

 

Overig
Schreven we gisteren nog dat Andrew Bynum een eenjarig contract zou worden aangeboden door de Cleveland Cavaliers. Vandaag werd bekend dat zij hem een tweejarig contract aanbieden ter waarde van 24 miljoen dollar. Het tweede jaar zou dan een ‘team option’ zijn. Op die manier kunnen de Cavs een jaar lang aankijken of de beruchte knieën van Bynum het houden. Ondertussen zijn ook de Atlanta Hawks en de Dallas Mavericks in de race voor de center, waar Bynum later deze week gesprekken mee heeft.

  • Verder heeft Jordan Farmar getekend bij de Los Angeles Lakers. De 26-jarige guard gaat akkoord met een eenjarige deal ter waarde van één miljoen dollar. Een opvallende keuze, Farmar verdiende bij zijn huidige club in Turkije, Anadolu Efes, ruim 10 miljoen dollar over drie jaar.
  • Voormalig All-Star Jermaine O’Neal zal tekenen bij de Golden State Warriors. De 34-jarige O’Neal draaide een sterk seizoen bij de Phoenix Suns na knieproblemen in de jaren daarvoor. De Warriors tekenen O’Neal voor een jaar.
  • De Detroit Pistons hebben zich versterkt met Luigi Datome. De MVP uit de Italiaanse competitie heeft een tweejarig contract getekend. De 25-jarige Datome speelde afgelopen seizoen bij Virtus Roma en scoorde daar ruim zestien punten per wedstrijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen