NBA Update: Duncan helpt Spurs aan Aldridge, Jordan naar Lakers?

Door

Portland Trail Blazers v San Antonio Spurs - Game Five

Dat het seizoen erop zit en de kampioen gekroond is, betekent niet dat de NBA-redactie van SportAmerika niks meer te doen heeft! Er gebeurt nog voldoende tussen de bedrijven door en dus zullen we je ook het gehele off-season via de NBA Update op de hoogte houden van het wel en wee in de NBA. Vandaag onder andere Tim Duncan gaat mee op reis met de Spurs om Aldridge in te lijven en DeAndre Jordan bezoekt vier teams, waaronder de Lakers.

Duncan mee naar Los Angeles
De strijd om Lamarcus Aldridge gaat woensdag van start wanneer hij daadwerkelijk free agent is. De San Antonio Spurs slaan gelijk hun slag door woensdagochtend meteen naar de verblijfplaats van Aldridge te vliegen. Gregg Popovich en Tony Parker werden al gezien als de mannen die forward van de Trail Blazers over de streep moesten trekken.

Nu is ook bekend geworden dat Tim Duncan deel uit maakt van dit team. Duncan heeft een keer eerder zijn best gedaan om iemand binnen te halen. Dat was in 2003 Jason Kidd. Toen was het makkelijker, aangezien Kidd naar San Antonio kwam en nu moeten de drie heren naar Los Angeles toe om de Big Men te overtuigen.

de San Antonio Spurs lijken de beste papieren te hebben om de Texaan in te lijven. Toch lijken de LA Lakers, de Houston Rockets, de Dallas Mavericks, de Toronto Raptors en de Phoenix Suns ook nog in de race te zijn om de felbegeerde handtekening van Aldridge onder hun contract te zetten.

DeAndre Jordan op summertour
Niet alleen Aldridge is geliefd bij de verschillende teams. Ook Jordan heeft veel belangstelling vanuit verschillende hoeken. De center van de Los Angeles Clippers is vanaf morgen free agent gaat met vier teams praten over de mogelijkheden. Eén team daarvan zijn de Clippers zelf. Doc Rivers gaat graag verder met de 26-jarige center.

Daarna zijn er nog drie teams waar Jordan een gesprek mee heeft, waaronder de New York Knicks en de Dallas Mavericks. De vierde naam in het rijtje is verrassend te noemen. De Los Angeles Lakers zijn ernstig op zoek naar een grote speler die hun team mist. Jordan zou hierin uiterst geschikt zijn voor de Lakers. De Milwaukee Bucks hadden ook interesse om Jordan in te lijven, maar binnen de organisatie geven ze aan dat de kans op een gesprek al erg klein is.

Knicks jagen op Afflalo en Monroe
De New York Knicks zijn de laatste dagen niet goed in het nieuws gekomen. Er is vooral veel kritiek op de draftpick van New York, Kristaps Porzingis. De Let zou de kwaliteiten wel hebben om te groeien tot een ster in de NBA, maar zou niet meteen van waarde zijn. Voor de kwaliteitsinjectie is Phil Jackson nu hard bezig om een aantal free agents binnen te halen.

Greg Monroe en Arron Afflalo lijken al bijna een zekerheid voor de New York Knicks. Zij zullen Carmelo Anthony vergezellen in de strijd om een plaats in de play-offs. Mocht uiteindelijk ook nog DeAndre Jordan daarbij komen lijken de Knickerbockers weer een degelijk team te hebben die ze naar de play-offs kan leiden.

Wade weg, Deng blijft
De geruchten rondom een vertrek van Wade worden groter en groter. Waar eerst veel mensen dachten dat hij zou verlengen, wordt nu vooral de jacht op het geld besproken rondom de verhalen van Dwayne Wade. Wade opt out en zal dus morgen beschikbaar zijn als free agent.

De drievoudig kampioen slaat hiermee een contractverlenging van $16,1 miljoen af. De kans zit er wel in dat Wade een verbeterd contract zal tekenen in Miami. Toch lijken de Cleveland Cavaliers en zijn geboorteplaats Chicago ook opties voor Wade om over na te denken. Als laatste worden ook de Los Angeles Lakers nog genoemd als kandidaat.

Daar tegenover staat wel dat Luol Deng zijn contract wel verlengd heeft. De small forward van de Miami Heat is een belangrijke schakel. Deng startte alle 72 wedstrijden waarin hij aanwezig was. Vanaf volgend seizoen zal Luol Deng $10,1 miljoen gaan verdienen.

Nance Jr. bang voor Kobe
Larry Nance Jr. heeft tegenover de pers laten weten dat hij bang was om Kobe Bryant te ontmoeten na zijn tweet van drie jaar geleden. “24 uur nadat ik werd gedraft door de Lakers voelde ik nog steeds het gevoel dat ik moest overgeven. Ik heb mezelf zo voor schut gezet en ik wilde me zo snel mogelijk verontschuldigen tegenover Kobe.”

Gelukkig voor de rookie nam Kobe Bryant zijn excuses aan en alles lijkt weer helemaal goed te zitten tussen de twee spelers van de Lakers en lijkt Nance ineens erg nederig naar meneer Bryant. Kobe Bryant reageerde als volgt op de excuses van Nance: “Je bent nog jong. We hebben allemaal dingen gezegd en gedaan waar we nu nog spijt van hebben, het is al goed. Welkom bij de familie.”

Ook leuk om te lezen