NBA Update: Deng vs. Noah en White maakt debuut

Door

Chicago Bulls v Brooklyn Nets - Game FiveTijdens de NBA Global Games is er naast de reguliere trainingen en wedstrijden wat meer tijd voor vertier. Bij de Chicago Bulls in Rio de Janeiro gebeurt dat zelfs al tijdens de training. Joakim Noah besluit Luol Deng uit te dagen om de bal tegen een muurtje hoog te houden. Het levert hilarische beelden op.

De techniek van Noah is zoals je die van een echte center verwacht: die van een cafévoetballer op zaterdagmorgen op een knollenveld waar net de koeien van af gejaagd zijn. Eerder in de zomer liet Noah al zien niet over een fluwelen techniek te beschikken. Het is dan ook geen verrassing dat Deng (een groot Arsenal-fan) de Franse bonestaak verslaat.


Royce White maakt debuut voor Sixers
De met een angststoornis kampende Royce White heeft gisteren zijn NBA-debuut voor de Philadelphia 76ers gemaakt in de wedstrijd tegen de Boston Celtics. Vorige week liet hij de Europese toer aan zich voorbij gaan, op aanraden van de teamdokter. White kampt met vliegangst en verplaatst zich met een busje waar mogelijk. Het kostte hem het gehele vorige seizoen, na een conflict met de Houston Rockets, die hem als zestiende selecteerde in de NBA Draft van 2012.

Gisteren maakte hij halverwege het eerste kwart zijn langverwachte debuut. Meteen liet de bonkige power forward (die volgens de coach ook center kan spelen) zien over een goede balbehandeling te beschikken. In een soort coast-to-coastmove scoort hij binnen een paar tellen zijn eerste punten. Echter, binnen twee minuten heeft hij ook vier persoonlijke fouten te pakken, waarvan twee keer vanwege een verkeerd screen. Hij eindigt de wedstrijd uiteindelijk met vijf punten, drie rebounds en vijf persoonlijke fouten in bijna tien minuten speeltijd.

Preseasonwedstrijden
Dat het een lastig seizoen gaat worden voor de Boston Celtics, dat was wel duidelijk. Door het ontbreken van een degelijke pointguard zit er weinig gang in het spel. Gisteren probeerden coach Stevens zelfs scherpschutter Jordan Crawford uit als spelverdeler. Tot succes leidde het niet (ondanks onderstaand hoogtepunt) tegen de eveneens aan kwaliteit ingeboete Philadelphia 76ers. Door een slecht tweede kwart (17-34) van de Celtics liepen de Sixers uit naar een ruime voorsprong die ze de gehele wedstrijd controleerden.


Lichtpuntje aan Boston-zijde is Jared Sullinger, met negentien punten en negen rebounds in 23 minuten speeltijd. De gezette power forward annex center heeft in de zomer wederom stappen gemaakt, nadat hij vorig seizoen al liet zien een grote belofte te zijn. Bij de Sixers waren het Thaddeus Young (twintig punten, zes rebounds en drie steals) en center Spencer Hawes (zeventien punten met drie uit vier driepunters, zeven rebounds) die het grootste deel van de productie voor zich namen. Het was tevens de tweede oefenzege van de Sixers in het voorseizoen.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 85-97
New York Knicks – Toronto Raptors 91-100
Camelo Anthony was weer ouderwets on fire. In 25 minuten scoort hij 24 punten, acht rebounds en drie steals. Bij de Raptors is DeMar DeRozan de man met twintig punten en een schitterende behind-the-backpass.


Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 110-105
Een clash tussen de nummers één en twee van de afgelopen NBA Draft. Anthony Bennett scoort veertien van zijn zestien punten in het vierde kwart en bezorgt daarmee de Cavaliers de winst. Victor Oladipo stelde daar achttien punten, acht rebounds en drie assists tegenover.
Charlotte Bobcats – Miami Heat 75-86
In zijn derde wedstrijd is MVP LeBron James wakker geschoten. Tegen de Bobcats komt het al meer in de richting van zijn gebruikelijke statistieken: twintig punten, met een schotpercentage van zestig procent.
Utah Jazz – Portland Trail Blazers 86-96
LaMarcus Aldridge (twintig punten, acht uit negen rake schoten) en Damian Lillard (23 punten, vijf assists) zijn de gevierde mannen bij de Blazers. Gordon Hayward en Enes Kanter waren de enige spelers van de Jazz die dubbele cijfers scoorden met respectievelijk twintig en elf punten.

Toekomstig mevrouw Durant heeft de broek aan
Kevin Durant zal tijdens zijn huwelijksceremonie met liefje Monica Wright een nostalgisch gevoel krijgen naar de verloren NBA Finals van 2012. Hij verloor daar met OKC tegen Miami Heat. Toch is hij een beetje kampioen. Wright is namelijk afgelopen week kampioen geworden in de WNBA (de dames NBA). Durant erkent die achterstand met alle liefde.


Perkins in de boeien
Nu is de gezichtsuitdrukking van Kendrick Perkins niet één van de gezelligste in de NBA, maar dat hij een vrouw in haar gezicht zou slaan is ook moeilijk te geloven. Daarnaast zou hij volgens de aanklacht ook haar broer een rechtse directe hebben verkocht buiten een discotheek afgelopen juli. Perkins ontkende de stomppartij maar bood wel zijn excuses aan de club aan voor de ontstane moeilijkheden.


Bargnani krijgt ‘warm’ welkom bij Raptors
De fans van de Toronto Raptors hebben de afgelopen jaren niet bepaald kunnen genieten van de nummer één keuze in de draft van 2006 Andrea Bargnani. De lange Italiaan lag meer op de dokterstafel dan dat hij rebounds pakte en zijn schotpercentages waren dramatisch. Deze zomer vertrok hij naar de New York Knicks. Hij kreeg dan ook een flink fluitconcert gisteravond bij zijn terugkeer in het AirCanada Centre. Raptors-coach Dwane Casey had Bargnani alvast gewaarschuwd om oordopjes mee te nemen. Dat viel in de praktijk wel mee.


Foto: Getty Images
 

Ook leuk om te lezen