NBA Update: Dellavedova blijft, grote namen naar Rio

Door

Matthew Dellavedova

Matthew Dellavedova was een van de grote verrassingen van de play-offs. De snoeiharde Australiër bleek voor de duvel niet bang en schoot ook nog eens een paar belangrijke punten raak. Tot nog toe hadden de Cavaliers hun meest populaire speler na LeBron James echter nog niet beloond voor zijn inzet afgelopen seizoen – en bestond er een kans dat hij voor een ander team zou spelen.

Vandaag werd evenwel duidelijk dat ‘Delly’ en de Cavaliers een overeenkomst voor een jaar hebben gesloten ter waarde van $ 1,2 miljoen. Dellavedova stond onder meer in de belangstelling van de Portland Trail Blazers, en met het aantrekken van Mo Williams was het zelfs lange tijd onzeker of hij wel in Cleveland zou blijven. Aan die onzekerheid is nu (waarschijnlijk) een eind gekomen, en kunnen we meer van dit soort dingen ‘genieten’.

Road to Rio
Het Amerikaanse team vertegenwoordigen staat niet bovenaan het lijstje van elke basketball-vedette. Het WK winnen is wel leuk, de Olympische Spelen nog leuker, maar aan het einde van de rit draait het toch om die ring om je vinger aan het einde van het seizoen. Desalniettemin heeft een aantal grote namen zich ruim een jaar voor Rio de Janeiro gemeld voor Team USA.

Het Amerikaanse basketballteam, dat inmiddels al tien jaar onder leiding staat van Duke-coach Mike Krzyzewski, heeft binnenkort een mini-trainingskamp in Las Vegas en niemand minder dan Blake Griffin en Stephen Curry hebben al aangegeven van de partij te zijn. Ook Kevin Durant en Kevin Love zouden, hoewel ze nog herstellende zijn van hun blessures, acte de présence willen geven.

Los van alle toezeggingen zijn er natuurlijk ook spelers die liever niet komen. Damian Lillard voelt zich klaarblijkelijk flink gepikeerd over het feit dat hij de selectie niet haalde voor het WK basketball in 2015, dus gaf hij in een radio-interview aan dat hij “niet inzag waarom hij nu wel zou gaan”.

Spendeerstatistiekjes
Laat het maar aan Sports Illustrated over om met prettige visuals te komen om de afgelopen free agency-periode samen te vatten. Het bekende sportmedium probeerde wijs te worden uit de wirwar van wisselingen en besloot daarom alle transfers in één grafiekje te dumpen.

Het mag geen verrassing heten dat de San Antonio Spurs aan de grootste balk worden gekoppeld. Het Texaanse team van coach Pop hengelde de ene na de andere ster binnen, en werd met recht de ‘winnaar’ van de free agency genoemd. Maar wie was zich er van bewust dat de Utah Jazz nog geen $ 5 miljoen hadden uitgegeven? Of dat de Lakers het bij $ 27,000,017 hielden? Wij vragen ons alvast af waar die 17.000 dollar precies voor staat — misschien zit daar de borstvergroting voor Nick Young’s vriendin Iggy Azalea in verstopt?

Gilbert Arenas krijgt kermisverbod
Kennen we ‘m nog, Gilbert Arenas? De man die een pistool meenam naar de kleedkamer om verhaal te halen bij ploeggenoot Javaris Crittenton en vervolgens ontslagen werd? Hoe je ook over de kleurrijke voormalige speler van de Atlanta Hawks denkt, hij zorgt anno 2015 nog altijd voor opzienbarende verhalen.

Het jongste nieuwtje omtrent Arenas is namelijk dat hij een verbod heeft gekregen om basketball hoops te spelen. Het kermisspelletje draait erom zoveel mogelijk basketballen in het netje te gooien in korte tijd, maar Arenas was zo goed – joh, we hebben het over een voormalig NBA-speler – dat hij teveel knuffels won, en dat vonden de mensen achter de schermen van de country fair niet zo fijn.

Grote vraag: wat zou je in hemelsnaam moeten met zoveel knuffels? Of zoekt Arenas wellicht troost omdat hij uitgerangeerd is? Het zou ons niks verbazen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen