NBA Update: Clippers boycot, Griffin/Love niet op WK

Door

Los Angeles Clippers v Denver Nuggets

Het is een tijdje stil geweest rondom de Clippers, maar de Sterling-soap begint langzaam weer te draaien. CEO & coach Doc Rivers gaf deze week al aan weg te gaan als Sterling eigenaar blijft van de Los Angeles Clippers. In een reactie liet ook Chris Paul weten dat ook een boycot tot de mogelijkheden behoort.

“Er moet iets gebeuren en het is hard nodig, hoe eerder hoe beter. We gaan er zeker over praten. Samen met Doc Rivers, Blake Griffin, DeAndre Jordan en ik. Dit is onacceptabel.” Aankomende maandag zal de rechter bepalen of de verkoop van Shelly Sterling aan Steve Ballmer geldig is verklaard.

Griffin en Love haken af
Een flinke tegenvaller voor Team USA. Blake Griffin liet gisteren weten dat hij het WK aan zich voorbij laat gaan. Tegenover de pers vertelde hij dat het een eer was om opgeroepen te worden voor je land en dat hij er zeer tevreden mee was. Toch wil hij zijn complete focus leggen op het aankomende seizoen bij de Clippers. Ook Kevin Love heeft zich afgemeld bij het Amerikaanse team. Zijn reden is nog onduidelijk, maar er wordt gespeculeerd dat het komt door de onzekerheid rondom hem en de Timberwolves.

John Wall mag zich volgende week wel melden in Las Vegas nadat hij de uitnodiging van Mike Krzyzewski accepteerde. In Las Vegas is er een trainingskamp in voorbereiding op het WK Basketball in Spanje eind augustus. DeMar DeRozan en Chandler Parsons zullen ook als nieuwkomers naar het trainingskamp vertrekken.

Na het trainingskamp zal Krzyzewski een streep moeten zetten door zeven man om uiteindelijk met een selectie van 12 man de wereldtitel te verdedigen.

Mavs dubbelslag
Het was een drukke week in Dallas. Twee spelers werden gecontracteerd. Het gaat om Al-Farouq Amuni en veteraan Jameer Nelson. Beide tekenen een contract van twee jaar.Het contract van Amuni heeft een waarde van 2.7 miljoen dollar, dat van Nelson een waarde van 6 miljoen dollar.

Fun op Twitter
Woensdag kwamen de NBA-teams creatief voor de dag op Twitter met #NBAmusicians. De Suns kwamen met een eigen idee, #NBASitcoms. Binnen de kortste keren gingen verschillende teams hun creatieve kant opzoeken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen