NBA Update: Bosh, Mean Tweets, illustratie Finals

Door

Heat vs. Bulls

Voor het eerst sinds de 2011 NBA Finals wordt er in Miami geen Championship Parade gehouden. “Ik denk dat niemand echt van het seizoen genoten heeft zoals voorgaande jaren”, zei Chris Bosh, ruim een uur nadat de San Antonio Spurs de NBA-titel pakten.”

Bosh vergeleek het afgelopen seizoen met een baan. “Echt plezier hadden we niet. Het voelde het gehele jaar als werk. Winnen voelde als een opluchting. Maar we schopten het tot de Finals waarin we de kans hadden op een titel. De Spurs waren alleen beter.”

Mean Tweets
De tweede editie van Jimmy Kimmels’ Mean Tweets werd afgelopen zondag uitgezonden. Paul George, Bill Simmons en Chris Paul maakten deel uit van een groep die de tijd namen om de meest gemene tweets voor te lezen. Amar’e Stoudemire van de New York Knicks opende de rubriek met de zin: “Can’t lie, Amar’e Stoudemire looks homeless.”

Kijk gerust ook deel 1 van Mean Tweets terug.

Illustratie van de NBA Finals
Kirk Goldsberry van Grantland heeft de gave om cijfers om te zetten in duidelijke illustraties. Je kunt mensen uitleggen dat de San Antonio Spurs in de NBA Finals 53 procent van hun schoten maakten, 47 procent van hun driepunters en 65 procent van hun schoten dichtbij de basket. Een eenvoudige illustratie werkt beter, dat ziet er als volgt uit:

Tim Duncan’s zoon Draven: “I Like his hat.”
Na het winnen van de NBA-titel hield Tim Duncan zijn dochter Sydney en zijn zoon Draven stevig vast. De vijfvoudig kampioen liet zijn kinderen vervolgens niet meer los en nam hij ze mee naar elk interview, of het nou Game Time was of een persconferentie.

Kobe Bryant de voetballer?
De superster van de Los Angeles Lakers viert zijn zomervakantie in Brazilië, vanzelfsprekend. Het is geen geheim dat Kobe Bryant een voorliefde heeft voor voetbal, zo was hij in het stadion toen Nederland Spanje versloeg met 5-1. Ondertussen toonde The Black Mamba ook zijn voetbalkwaliteiten met een aantal locals tijdens Nike’s Casa Fenomenal in Rio de Janeiro.

Tweet of the Day

Een dag na het verliezen van de NBA Finals zat LeBron James voor de buis om Team USA te supporten op het WK voetbal in Brazlië.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen