NBA Update: Afvallers Team USA, White Mamba is Home

Door

Team USA Showcase

John Wall, Bradley Beal en Paul Millsap gaan niet met Team USA mee naar het WK Basketbal eind augustus in Spanje. USA Basketball zal dat dinsdag in een persconferentie bekend maken. Dat brengt het totaal van coach Mike Krzyzewski’s selectie terug naar zestien spelers die een kans maken om bij de beste twaalf te komen. Team USA komt op 13 augustus weer bij elkaar voor een serie trainingen in Chicago.

Na de verschrikkelijke blessure van Paul George lijken er vijf spelers zeker van hun plek in het team. Kevin Durant, James Harden, Anthony Davis, Derrick Rose en Stephen Curry. De overige elf spelers zullen vechten voor de zeven beschikbare plekken.

Marion op weg naar Cleveland?
Hoewel Shawn Marion op papier komend seizoen een logische kandidaat is voor de Indiana Pacers, was de The Matrix maandag op bezoek in Cleveland om te luisteren naar de plannen van de Cavaliers. Marion kan in Cleveland slechts een minimaal contract tekenen, maar de aanwezigheid van LeBron James en de kans op een kampioenschap moet de 36-jarige forward over de streep trekken.

Kort nieuws
* P.J. Tucker van de Phoenix Suns moet drie dagen brommen in de gevangenis voor het rijden onder invloed. De forward van de Suns had geen klein slokje op. Nee, de rechtbank sprak over ‘super extreme’ driving under the influence.

* Een nieuwe aflevering in de trade-soap tussen de Cleveland Cavaliers en de Minnesota Timberwolves. Volgens ESPN hebben beide ploegen de handen geschud over een trade dat Kevin Love eind augustus in Cleveland brengt. Andrew Wiggins en Thaddeus Young verkassen dan naar Minnesota en de Philadelphia 76ers ontvangen Anthony Bennett.

* Brook Lopez is volledig hersteld van zijn voetblessure en is klaar voor het nieuwe seizoen. De center van de Brooklyn Nets miste vorig jaar een groot deel van het seizoen, maar in de zeventien wedstrijden voor zijn blessure was de lange man goed voor 20.7 punten, 6.0 rebounds met een schotpercentage van 56 procent.

I’m Coming Home II
Leuk zo’n essay van LeBron James, maar op de brief van Brian Scalabrine zat iedereen toch stiekem te wachten. The White Mamba keert terug bij de Boston Celtics.

Save the Date
TMZ Sports heeft de video waarin je ziet dat Dwyane Wade een huwelijksaanzoek doet aan zijn vriendin Gabrielle Union.

MJ kan het nog steeds
De 51-jarige Michael Jordan weet de basket nog altijd te vinden. Tijdens zijn jaarlijkse trainingskamp raakte His Airness elf schoten op rij.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen