NBA Update: 91 punten voor Boogie Cousins

Door

Minnesota Timberwolves v Sacramento Kings

DeMarcus Cousins mag sikkeneurig zijn dat-ie voor lelijk eendje Sacramento Kings speelt, het weerhoudt hem er niet van om zijn beste beentje voor te zetten. Wat heet: ‘Boogie’ scoorde liefst 91 punten (!) in een celebrity basketball game in het kleine stadje Birmingham in Alabama.

Niet alleen Cousins kwam tijdens het gelegenheidspotje in actie, ook Eric Bledsoe van de Suns gaf acte de présence. De kleine spelverdeler van Phoenix was zelfs de reden dat de wedstrijd op het programma stond – hij groeide op in Birmingham – en mocht als ster van de avond natuurlijk niet achterblijven. Met 85 punten scoorde Bledsoe slechts zes punten minder dan zijn NBA-concullega Cousins en kwam hij dus nog gevaarlijk dicht in de buurt van diens belachelijke puntentotaal.

De wedstrijd in Alabama, waarbij ook Rockets-speler K.J. McDaniels ten tonele verscheen, stond in het teken van het goede doel. Bledsoe deelde voor de wedstrijd liefst 500 tassen aan jonge scholieren in het kader van zijn Back to School Rally. Toch een klein kritiekpuntje van SportAmerika-redactie: 91 punten is indrukwekkend veel, maar als Boogie komend seizoen ook op dergelijke wijze wil schitteren moet hij misschien wel iets gaan doen aan zijn love handles.

Flip Saunders ernstig ziek
Voorzitter en coach van de Minnesota Timberwolves Flip Saunders heeft een ernstige ziekte onder de leden, zo werd vandaag bekend. De 60-jarige Saunder heeft te kampen met lymfeklierkanker, specifieker de ziekte van Hodgkin. Van de twee varianten van lymfeklierkanker – er is ook non-Hodgkin – heeft Saunders gelukkig de minder dodelijke te pakken, en de artsen zijn er dan ook van overtuigd dat de grote baas van de Timberwolves zal herstellen.

“Ik bekijk stap voor stap en dag voor dag hoe ik de ziekte het beste kan aanpakken”, aldus Saunders in een reactie, die bovendien heeft laten weten dat hij gewoon door zal gaan met zijn werkzaamheden bij ‘zijn’ Minnesota.

Het nieuws omtrent Saunders komt wrang genoeg een paar uur nadat de nieuwe grote aanwinst, Karl-Anthony Towns, liet weten dat hij denkt dat de Timberwolves de play-offs kunnen halen, waarbij hij aangeeft dat ze “de spelers en de staf hebben” om dat doel te bereiken. Het feit dat Saunders niet honderd procent is de komende tijd zal ongetwijfeld zijn weerslag hebben op de seizoensstart – en misschien wel de ambities van Towns en de zijnen.

Soul searching in China
Stephon Marbury, kennen we ‘m nog? De tweevoudig All Star (in 2001 en 2003) en winnaar van olympisch brons in 2004 raakte in een neerwaartse spiraal na de dood van zijn vader in 2007. Hij ruziede zich uit zijn contract bij de New York Knicks, speelde een mislukt laatste NBA-seizoen bij de Celtics in 2009 en vertrok toen naar Azië om zichzelf terug te vinden.

In Beijing is Marbury inmiddels weer helemaal de oude. Niet alleen dat: hij is een enorme vedette, een van de bekendste basketballers van de Chinese competitie. Reden genoeg voor Bleacher Report om de val en de wederopstanding van de 37-jarige speler in een mooi artikel uit de doeken te doen.

Het artikel vertelt over Marbury, die een van de slechts 5.000 buitenlanders is met een green card in China. Over het standbeeld dat van hem is opgericht in de Chinese hoofdstad omdat hij zijn ploeg, de Beijing Ducks, tweemaal kampioen heeft gemaakt. Over het feit dat hij de metro niet meer kan nemen. Al met al een aanrader, al was het alleen al vanwege de indrukwekkende plaatjes uit het persoonlijke archief van Marbury.

NBA-impressions
Niks beter om een update mee af te sluiten dan een fijne video. Voor SBNation doen een aantal mindere goden hun best om de NBA-vedettes van nu na te doen. En toegegeven: een aantal impressies – zeker die van Harden in het begin en die van Nick “Early Celebration” Young – lijken indrukwekkend goed.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen